Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legfőbb ügyészt kérdezik a Betyársereg megszúrt szabolcsi vezetője miatt

| 2022. 09. 26. | 13:16:00
Novák Előd értetlenségét fejezte ki azért, hogy a gyanúsított nincs letartóztatva.
A legfőbb ügyészt kérdezik a Betyársereg megszúrt szabolcsi vezetője miatt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Értetlenkedését is kifejezve több kérdést intézett Novák Előd (Mi Hazánk) országgyűlési képviselő a legfőbb ügyészhez egy augusztusban Gergelyiugornyán történt késelés miatt. Miként a politikus fogalmazott, „cigánybűnözők csoportosan és felfegyverkezve, kirívóan közösségellenes,
erőszakos módon léptek fel”, ennek során életveszélyesen megsebesült egy biztonsági őr. A sértett a Betyársereg Szabolcs megyei vezetője (erről az érintett beszélt Toroczkai László videójában).  

– Az elkövetők letartóztatását a rendőrség kezdeményezésének ellenére az ügyészség nem indítványozta, ezért azok két nappal a bűncselekmény után szabadultak az őrizetből. Az ügyészség döntése országos közfelháborodáshoz vezetett – indokolta a felvetéseket Novák Előd.

Az elkövetés eszköze  Fotó: Police.hu

Novák egyebek mellett nem érti, hogy – a kés méretéből és a szúrás irányából adódóan – miért nem emberölés kísérlete miatt folyik a büntetőeljárás. Megjegyezte, a sértett életét műtéttel mentették meg, „csak ennek köszönhetően élhette túl a támadást”. Arról is kérdezte az ügyészséget, hogy miért nem indítványozták a „közismerten bűnöző életmódot folytató” R. L. letartóztatását a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés és nyomozás sikerének meghiúsításának veszélyére tekintettel? A politikus a beadványában azt írta, a tettesek megfenyegették a sértettet és a tanúkat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés