Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar kézilabda-válogatott egyik sikerkovácsa híres sportolók gyereke

mti | 2024. 01. 17. | 13:11:10
Az édesapja olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok, az édesanyja is Európa-bajnok.
A magyar kézilabda-válogatott egyik sikerkovácsa híres sportolók gyereke
Imre Bence (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyarok pénteken Montenegró ellen 26-24-re, vasárnap Szerbia ellen 28-27-re nyertek, kedden pedig 33-25-re verték Izlandot, vagyis ez az első kontinenstornájuk, amikor három sikerrel léptek tovább a csoportkörből. A Ferencváros 21 éves játékosa, Imre Bence az első két müncheni meccsen nem volt keretben, a harmadikon viszont bravúros labdaszerzésekkel és négy góllal járult hozzá a sikerhez.

Szerda reggel az MTI-nek elmondta: a meccs előtti edzésen tudta meg, hogy pályára fog lépni. Ilyenkor általában a Himnusz alatt érez némi izgatottságot, de amikor felmegy a pályára, ez elmúlik. Felidézte, hogy az egész csapat lendületbe került a találkozó elején, ő is, ennek köszönhetően nem érezte magán, hogy túlizgulná a helyzetet.

"Ritkán nézem az ellenfelek arcát, de amikor Bajnokok Ligája-győzteseken, Bundesliga éljátékosokon, a világ legjobbjain azt látom, hogy próbálkoznak, akarnak, de erőlködnek és nem találják az ellenszert, az fantasztikus érzés" - mesélte.

Imre úgy fogalmazott: nagyon jó érzés volt a pályán lenni, jó volt ennyi ember, ennyi magyar szurkoló előtt játszani, hiszen majdnem telt ház volt. Több mint 10 ezren látták a helyszínen a meccset, ami a fiatal jobbszélső eddigi pályafutásában rekordnak számít. A legtöbb néző előtt tavaly júliusban játszott, amikor a magyar juniorválogatott elveszítette a korosztályos világbajnokság döntőjét a házigazda németekkel szemben Berlinben, de most Münchenben többen voltak a lelátókon.

Hozzáfűzte, 75 kilójával nem ő a legkeményebb játékos, ezért tudta, hogy a gyorsaságával kell kitűnnie, ez inkább a visszafutásoknál volt különösen fontos és hasznos számára.

A világversenyen tapasztalatlanabb magyar kézilabdázók közül Palasics Kristóf, Bartucz László és Krakovszki Zsolt után Imre Bence is remekül "vizsgázott", meglátása szerint ez annak tudható be, hogy megkapják a bizalmat a csapattársaktól és a szakmai stábtól, illetve mind a húszan olyan karakterek, akik képesek mindent megtenni a pályán azért, hogy minél eredményesebbek legyenek, és ez a legfontosabb. Hozzátette: mindenki jó formában érkezett a válogatotthoz, ami szakmailag nem elhanyagolható.

A jobbszélső vérbeli "sportcsaládban" nevelkedett, hiszen édesapja az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó Imre Géza, édesanyja pedig az Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó Kökény Beatrix.

"Beszéltem velük tegnap este. Büszkék voltak rám, nagyon jól estek a szavaik, de nem nagyon szerettem volna túlbeszélni, és ők sem, hiszen az Európa-bajnokságnak még nincs vége, még nem nyertünk semmit. Továbbjutottunk a csoportból, ez nagyon jó dolog, de van még négy nagyon komoly meccsünk, és lehet, hogy utána még kettő..." - vélekedett.

A magyarok a kölni középdöntő-csoportban - ahova a maximális két ponttal jutottak - csütörtökön 15.30-tól Ausztriával, szombaton 18 órától Horvátországgal, hétfőn 20.30-tól a házigazda Németországgal, majd jövő szerdán 18 órától az olimpiai címvédő Franciaországgal találkoznak. A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés