Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Izland kiütésével százszázalékosan jutott tovább a magyar válogatott!

| 2024. 01. 16. | 22:20:53
Bravó, magyar válogatott!
Izland kiütésével százszázalékosan jutott tovább a magyar válogatott!
Fazekas Gergőék előtt le a kalappal! (Fotó: mti)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar férfi kézilabda-válogatott veretlenül, a maximális két ponttal jutott középdöntőbe az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, mivel kedden 33-25-re legyőzte Izlandot a csoportkör utolsó fordulójában, Münchenben.

Az már a kedzés előtt kiderült, hogy mindkét együttes középdöntőbe jutott, az volt a kérdés, ki hány pontot visz magával. A magyarok végül a vártnál sokkal magabiztosabb, rendkívül motivált és felkészült játékkal győztek.

A mezőny legjobbjának megválasztott Palasics Kristóf 11 védéssel, Hanusz Egon és Szita Zoltán öt-öt, Imre Bence, Ancsin Gábor és Fazekas Gergő négy-négy góllal járult hozzá a vártnál magabiztosabb sikerhez.

Eredmény, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, C csoport:
Magyarország-Izland 33-25 (15-13)
München, v.: Lah, Sok (szlovénok)
Magyarország: Palasics - Lékai 1, Szita 5, Bánhidi, Sipos, Ancsin 4, Imre 4, cserék: Bóka 1, Ligetvári 1, Ilic, Rosta 4, Hanusz 5, Bodó, Máthé 4, Fazekas 4, Bartucz
Lövések/gólok: 45/33, illetve 44/25
Gólok hétméteresből: 1/1, illetve 8/6  
Kiállítások: 10, illetve 8 perc 

A végeredmény
1. (és továbbjutott) Magyarország 6 pont,
2. (és továbbjutott) Izland 3
3. Montenegró 2
4. Szerbia 1

A magyarok pénteken Montenegró ellen 26-24-re, vasárnap Szerbia ellen 28-27-re nyertek, így ez az első kontinenstornájuk, amikor három sikerrel léptek tovább a csoportkörből. Szereplésüket csütörtökön folytatják a kölni középdöntőcsoport első fordulójában.

A kölni középdöntőben csütörtökön Ausztriával, szombaton Horvátországgal, hétfőn a házigazda Németországgal, szerdán pedig az olimpiai címvédő Franciaországgal találkoznak. A csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

A csoportok első két-két helyezettje jut a középdöntőbe, és magával viszi a másik továbjutóval szembeni eredményét. Az Európa-bajnokság győztese - illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat - kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy a selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn.

Százszázalékos teljesítménnyel jutottak középdöntőbe a fiúk! (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés