Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi férfi több éven át prostitúcióra kényszerített két nőt

police.hu | 2024. 02. 27. | 08:28:12
Á. József érzelmi függőségi viszonyt, szerelmi kapcsolatot alakított ki a sértettekkel. Most elfogták. +Videó
A nyíregyházi férfi több éven át prostitúcióra kényszerített két nőt
Kattant a bilincs (Fotó: rendőrség)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya látókörébe került egy férfi, aki a gyanú szerint több éve két, magyar állampolgárságú fiatal nőt kényszerített belföldi és külföldi prostitúciós munkavégzésre. Á. József érzelmi függőségi viszonyt, szerelmi kapcsolatot alakított ki mindkét sértettel, így vette rá őket a prostitúciós tevékenységre.

A fiatal nőket kiutaztatta Svájcba, Dániába, Finnországba és az USA-ba, ahol szexuális szolgáltatásokat nyújtottak. Mindezt az elkövető szoros felügyelete alatt. A sértettek ellenőrzése hol személyesen, hol telefonon zajlott.

A szexuálisan kizsákmányolt nőket a nyíregyházi férfi folyamatos munkavégzésre utasította, egyúttal követelte tőlük az így megkeresett pénzük hazaküldését. A keresetüket a nők nem tarthatták meg maguknak, bevételük nagyobb részét át kellett adniuk Á. Józsefnek. A sértettek a több év alatt több tízmillió forintot küldtek haza vagy adtak át neki, aki azt saját megélhetésére fordította, valamint abból saját luxus életkörülményeit finanszírozta. Bejelentett munkahellyel és legális keresettel nem rendelkezett.

Többször előfordult, hogy a nőket megütötte, folyamatos lelki terrort alkalmazott, és azt is megtiltotta nekik, hogy orvosi ellátást vegyenek igénybe. Előfordult, hogy ajándékokat vásárolt nekik, ezzel is fenntartva érzelmi függőségi helyzetüket, ugyanakkor a két nőre mindennapi megélhetésének egyedüli forrásaként tekintett, így is kezelve őket.

Az  Emberkereskedelem Elleni Osztály a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársaival közösen február 19-én reggel fogta el Á. Józsefet a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, amint éppen Svájcból érkezett vissza. Ruházatának átvizsgálása során zsebeiből több mint három és fél millió forint értékű svájci frank, valamint 360 ezer forint értékű euró került elő, amelyet Svájcban, az egyik sértettől vett el. A KR NNI nyomozói egy budapesti és két vidéki házban hajtottak végre kutatásokat.

Lefoglaltak mobiltelefont, nagy értékű órát, míg vagyonvisszaszerzés keretében pénzt és egy luxus gépjárművet.

A 33 éves férfit a Nemzeti Nyomozó Iroda több ember sérelmére, szexuális cselekmény végzésére a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve, erőszakkal vagy fenyegetéssel kényszerítve elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsította meg. Letartóztatását az illetékes bíróság február 21-én elrendelte.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés