Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi Kovács Richárd sajnos nem lesz gazdagabb 100 ezer dollárral

| 2021. 11. 02. | 09:18:00
Számoltak is rá, de az nem volt jogos.
A nyíregyházi Kovács Richárd sajnos nem lesz gazdagabb 100 ezer dollárral
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 63,5 kilogrammos Kovács Richárd elveszítette nyolcaddöntőjét és búcsúzott a belgrádi ökölvívó-világbajnokságon. A nyíregyházi öklöző hétfőn este a negyeddöntőért lépett ringbe a török Kerem Özmer ellen.

Az első menetben nagyon óvatos volt mindkét bokszoló, Kovács hagyta, hogy riválisa kezdeményezzen, és kontrákra rendezkedett be. A taktika nem járt látványos boksszal, de két és fél percig működni látszott, mert Özmer ütései kevés kivételtől eltekintve hatástalanok volt, a magyar pedig többször jól indított bele a török támadásaiba. A szakasz vége előtt nem sokkal aztán a köteleknél Kovács egy török jobb csapott után letérdelt, és számoltak rá, ami kissé meglepő volt, tekintve, hogy Özmer alkarral találta el a feje búbját, Kovács pedig csak a lendület miatt veszítette el egyensúlyát. A számolás nem volt jogos, de a menetet négy pontozó a töröknek adta.

A folytatásban Kovács nem változtatott a harcmodorán, a török pedig egyre bátrabban ment előre és többször talált, mint korábban. A magyar kontrái pontatlanok voltak, a védekezése sem volt tökéletes, így pedig az utolsó menetnek már nagy hátránnyal kezdett neki. Ennek ellenére az utolsó három percben is Özmer volt a jobb, lényegesen felszabadultabban öklözött ellenfelénél, s összességében simán, egyhangú pontozással diadalmaskodott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés