Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A programozás alapjai – 3 ok, amiért érdemes belevágni!

| 2023. 03. 01. | 12:47:00
Megéri-e a gyermekeket még ennél is jobban a technológia irányába terelni?
A programozás alapjai – 3 ok, amiért érdemes belevágni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A most felnövő nemzedéket nem véletlenül hívják digitális generációnak. Már a legkisebbek is jól ismerik, és magabiztosan kezelik a különböző digitális eszközöket. Sok szülőben felmerül a kérdés, hogy megéri-e a gyermekeket még ennél is jobban a technológia irányába terelni, hogy ne csak passzív felhasználói, de aktív alkotói is legyenek a jövő fejlesztéseinek. 

Ha te is ebben a cipőben jársz, akkor alábbi cikkünk pont neked szól. Bemutatunk 3 nyomós okot, amiért gyermekednek érdemes belevágni a programozás alapjaiba.

1. Széleskörűen felhasználható tudás

Vannak olyan szülők, akik bizonytalanok azzal kapcsolatban, hogy beirassák-e gyermeküket egy programozás alapjai kurzusra. Mégpedig azért, mert attól tartanak, hogy ezzel esetleg lekorlátozzák őket a jövőben, vagy hogy idejekorán továbbtanulási irányt, vagy szakmát választanak nekik. Ennek azonban pont az ellentéte igaz. A programozás alapjainak elsajátításával a lurkók számos olyan hasznos készségre és képességre szert tehetnek, amelyet nemcsak a későbbi tanulmányaik vagy munkájuk, de életük szinte minden területén hasznosítani tudnak majd. 

A programozás alapjainak megértése segíthet a gyermekeknek jobban átlátni és könnyebben megtanulni a tudományos tárgyak tananyagát, javítja az algoritmikus, valamint analitikus gondolkodásukat és a logikájukat is. Jótékony hatással van a kitartásukra és önbizalmukra, növeli a fókuszukat, illetve precizitásukat, valamint fejleszti a kreativitásukat.

2. Kedvező munkakörülmények

Szülőként minden bizonnyal számodra is prioritás, hogy megalapozd és segítsd gyermeked jövőbeli boldogulását. A programozás alapjainak elsajátítása remek kiindulópontot adhat, hiszen erre a tudásra építkezhet a jövőben és akár programozóként, akár más technológiai munkakörben sikeresen helyt állhat majd. A tech cégek pedig köztudottan kedvező környezetet és juttatásokat biztosítanak a munkavállalóknak. 

Rugalmas munkaidő és munkavégzési hely

A programozás alapjait tanulva gyermeked számos más, a digitális világban hasznosítható tudásra is szert tehet, amelyek segítségével a jövőben rugalmas munkakörülményeket biztosító állást is szerezhet. A technológiai cégek jelentős része otthoni- vagy távoli munkavégzési lehetőséget ajánl alkalmazottainak, rugalmas munkaidővel. Ha alkalmazotti lét helyett inkább vállalkozna majd gyermeked, a programozás alapjaira épített tudásával akár szabadúszói karriert is építhet.

Alkotói szabadság

A programozás alapjainak ismerete akár a digitális alkotás irányába is elvezetheti gyermeked a jövőben. Ennek segítségével nemcsak a munkakörülményei lehetnek rugalmasak, de kreativitását is szabadjára engedheti. Tervezője és alkotója lehet azoknak a mobil, vagy webes alkalmazásoknak, vagy számítógépes játékoknak, amelyeket ma még csak passzív felhasználóként kezel.

Minimum versenyképes, de inkább magas fizetés 

Talán az egyik legerősebb érv mind közül, hogy a tech szektorban köztudottan jók a fizetések. A képzett szakembereket számtalan cég alkalmazza a világ minden tájáról, így gyermeked akár a hazai átlagfizetés többszörösét is megkeresheti majd a programozás alapjaira épített tudásával és tapasztalataival. 

3. Programozás alapjai: jövőbiztos tudás és tapasztalat

A digitalizáció megállíthatatlanul fejlődik és terjed, a vállalatok pedig ennek megfelelően folyamatosan keresik az igazán jó szakembereket, hogy lépést tudjanak tartani a trendekkel. Sok szülő, aki erre a pályára szánja gyermekét azt gondolja, hogy elég a főiskolán vagy egyetemen elkezdeni például a programozás alapjait. Azonban ha gyermeked érdekli a technológia, akkor nem érdemes addig várni. Nagyon gyorsan változó és innovatív környezetről van ugyanis szó, melyben jobb, ha minél korábban megtanul otthonosan mozogni. Így könnyedén alkalmazkodhat az új fejlesztésekhez és tudását mindig naprakészen tarthatja. 

A programozás alapjait a nyelvtanuláshoz szokás hasonlítani: minél korábban kezdi a gyermek, annál jobban jár.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés