Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szabolcsi férfi megfojtotta feleségét – 10 év börtönre ítélték

| 2023. 02. 06. | 16:47:00
Nem jogerős.
A szabolcsi férfi megfojtotta feleségét – 10 év börtönre ítélték
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék február 6-án 10 év börtönbüntetésre ítélte M.T. vádlottat emberölés bűntette miatt, valamint kizárta a feltételes szabadságra bocsátás kedvezménye alól, és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet szerint a vádlott egy szabolcsi településen élt együtt a tőle 21 évvel fiatalabb feleségével, de a házasságuk 2021 nyarán – a férfi irracionális féltékenysége miatt – megromlott. 2022. január 1-jére virradó éjszaka szóváltásba keveredtek, melynek során a vádlott olyan erővel szorította meg a már ágyban fekvő felesége nyakát, hogy az asszony a helyszínen elhalálozott. 

Ezt követően a vádlott öngyilkosságot kísérelt meg eredménytelenül, majd reggel 7 óra körül telefonon értesítette a segélyhívót, hogy megölte a feleségét.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte többek között a vádlott beismerő vallomását, megbánó magatartását, az önfeljelentést, míg súlyosító körülmény a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottsága, a közeli hozzátartozó sérelmére történő elkövetés.

Hirdetés
Hirdetés