Hirdetés

A szépséghibás termékek jelentős része még használt is

| 2022. 06. 01. | 16:00:00
A fogyasztóvédők adtak ki közleményt, mire kell figyelni!
A szépséghibás termékek jelentős része még használt is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szépséghibásként hirdetett termékekhez kapcsolódó megtévesztő, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatra hívta fel a figyelmet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (Feosz) június 1-jén.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményük szerint ugyanis a fogyasztók sokszor jóhiszeműen azt gondolják, hogy a szépséghibásként népszerűsített termékek újak, csak egy kicsit karcosak, szállításkor sérültek, ám sokszor tudtukon kívül használt készüléket próbálnak így eladni nekik a különböző webshopok.

A Feoszhoz beérkezett panaszok alapján gyakran előfordul, hogy szépséghibásként hirdetett termék eladásakor szerződést íratnak alá a fogyasztóval. Ebben ugyan már szerepel a használt termék kifejezés, de sok vásárló nem olvassa el aláírás előtt a szerződést, mert a hirdetések alapján fel sem merül benne a gyanú, hogy nem új termékről van szó.

A fogyasztóvédők arra is felhívták a figyelmet, hogy az ilyen üzletekben gyakran az áruk csomagolása is azt a látszatot kelti, mintha új termékek lennének.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés