Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarországra érkeznek a világ legjobb dartsosai

MTI | 2024. 05. 18. | 11:46:32
Jön a WDF World Masters!
Magyarországra érkeznek a világ legjobb dartsosai
Már több mint harminc magyar versenyző vívta ki az indulási jogot (Fotó: Illusztráció/pixabay)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Október 8. és 13. között Magyarország ad otthont a világ legnagyobb hagyományokkal büszkélkedő dartsversenyének, a WDF World Mastersnek, amelyre a szervezők ezer játékos érkezését várják. "A Magyar Darts Szövetség sportdiplomáciai és sportszakmai munkájának, valamint versenyzőink sikereinek eredménye, hogy októberben Budapestre érkezik a Nemzetközi Darts Szövetség legnagyobb hagyományokkal rendelkező világeseménye, a WDF World Masters" – ezzel a bejelentéssel kezdte a szövetség május 17-i sajtótájékoztatóját Balázs Gábor elnök, majd hozzátette, hogy az esemény a világon a legtöbb versenyzőt megmozgató verseny, ennek megfelelően a szervezőbizottság mintegy ezer játékost vár a viadalra.

A nemzetközi szövetség döntését az elnök azzal is magyarázta, hogy bár Magyarország nem tartozik a sportág nagyhatalmai közé, a rendezésből kiveszi a részét, idén már nyolc pontszerző versenynek adott otthont. Balázs Gábor elnök azt is bejelentette, hogy a szövetség pályázik a 2027-es Európa-bajnokság lebonyolítására.

Hogy mekkora eredmény a WDF World Masters rendezésének elnyerése, az is mutatja, hogy a világverseny 1974 óta íródó története során mindössze egyszer került rá sor az Egyesült Királyságon kívül: 2022-ben Hollandia látta vendégül a nemzetközi elitet. "Az idei év lesz az első alkalom, hogy egy nem klasszikus dartsnemzetként számon tartott országba érkezik a verseny" – fogalmazott Balázs Gábor, majd arról beszélt, hogy a helyszín a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok lesz, melyet alkalmassá tesznek 800-1000 néző befogadására, és bíznak benne, hogy lesz magyar a döntőkben. A versenyek lebonyolításához igénybe veszik a két vívótermet is, így egyszerre mintegy kétszázan tudnak versenyezni. A viadalra kvalifikációval lehet bekerülni, és már több mint harminc magyar versenyző vívta ki az indulási jogot különböző kategóriákban. A World Masters rangját jelzi, hogy kvalifikáló verseny lesz a Lakeside-i világbajnokságra, a "fő" versennyel párhuzamosan pedig megrendezik a World Opent is.

Nick Rolls, a nemzetközi szövetség főtitkára kiemelte, hogy tavaly Magyarország volt az egyedüli ország, amely mind a négy kategóriában – felnőtt férfi és női, ifjúsági férfi és női – képviseltette magát a világbajnokságon, ez a tény pedig egyértelművé tette, hogy megérdemli a rendezést. "A WDF minden segítséget megad, hogy Magyarország októberben emlékezetes tornát rendezhessen" – mondta a főtitkár.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés