Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ásóval támadt a nyírbátori rendőrökre – hét év börtönt kapott

| 2023. 03. 01. | 13:33:00
Az ítélet nem jogerős.
Ásóval támadt a nyírbátori rendőrökre – hét év börtönt kapott
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és két rendbeli emberölés előkészületének bűntette miatt hét év börtönbüntetésre és hét év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék a március 1-jén megtartott tárgyaláson azt a vádlottat, aki 2021.szeptember 14-én ásóval támadt intézkedő rendőrökre.

Az ítélet tényállása szerint egy szabolcsi településre vonult ki bejelentést követően a Nyírbátori Rendőrkapitányság egyik főtörzsőrmestere és törzszászlósa, s az intézkedés során meg akarták bilincselni G.I. vádlott testvérét.

Látva ezt a vádlott, a testvérét arrébb taszította az intézkedő rendőröktől, majd magához vett az udvaron egy ásót, mellyel először a szolgálati autó felé indult, azt kiabálva, hogy „széttöröm”, majd a rendőrautó helyett inkább a járőrök felé fordult, miközben megöléssel, az ásó beléjük vágásával fenyegette meg őket.

Ekkor a rendőrök a vádlottat több alkalommal figyelmeztették, tegye le az eszközt, ellenkező esetben lőfegyvert fognak vele szemben alkalmazni. Mivel a felszólításnak a vádlott nem tett eleget, az ásót a feje fölött, sújtásra készen tartva a hátráló főtörzsőrmestert és törzszászlóst egyre inkább megközelítette, ezért az egyik rendőr a lőfegyverét kibiztosította és rá szegezte.

Ekkor a vádlott édesapja – a fiát féltve – kivette kezéből a szerszámot, G.I. pedig elmenekült a helyszínről.

A támadás olyan mértékű közvetlen veszélyt jelentett a járőrökre, hogy a hozzátartozó közbeavatkozásának hiányában a főtörzsőrmester célzott lövést adott volna le a vádlottra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés