Hirdetés

Berki „miniszterelnök” börtönbe megy?

| 2021. 03. 17. | 13:35:00
A megosztó celeb büntetőfékezéssel okozott balesetet.
Berki „miniszterelnök” börtönbe megy?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását és járművezetéstől eltiltást kért az ügyészség arra az autósra, aki szabálytalan és indokolatlan fékezéssel kényszerített vészfékezésre egy utasokat szállító autóbuszt Budapesten, és a sofőr nem tudta elkerülni az ütközést. Az autós – mint arra a Telex is rámutat – a televízióból ismert Berki Krisztián, az Ferencváros Labdarúgó Zrt. korábbi vezérigazgatója, a 2019-es budapesti főpolgármester-választás egyik jelöltje volt.

A vádirat szerint Berki Krisztán 2018 márciusában a záróvonal ellenére előzte az autóbuszt, de a manővert nem tudta befejezni, ezért visszasorolt a busz mögé. Az eset során a két sofőr egymásra dudált.

Ezt követően Berki a megengedettet sebességet túllépve megelőzte a buszt, majd jött a büntetőfékezés, és a karambol.

Az intenzív fékezés és a baleset következtében a busz utasai közül többen kiestek az ülésükből. Mások a kapaszkodórudakban ütötték meg magukat (személysérülés ezzel együtt sem történt). A buszban a szándékos veszélyhelyzet okozás miatt 2,5 millió forintot meghaladó, a Berki Krisztián által vezetett autóban mintegy 14 milliós kár keletkezett.

A celebet nemrég különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntette és egyéb büntettek miatt 1 év – felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtották.

A vádbeli esetről ő maga tavaly májusban úgy nyilatkozott a Blikknek, hogy a rendőrségi kihallgatására „megborotválkozott és csokit vitt az előadónak”. Szerinte egyértelmű, hogy se közúti balesetet nem okozott, se bűncselekményt nem követett el, az ütközésről a sofőr tehet.

„Az ország leendő miniszterelnökeként vallom: néha az igazságtalanságot is el kell fogadni. Felelős politikusként több dimenzióban gondolkodom, nem fogok beleragadni holmi 15 milliós tyúkperbe” – olvasható a Blikknek adott nyilatkozatában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés