Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Blikk: két nő halt meg szülés után a nyíregyházi kórházban

blikk.hu | 2024. 06. 05. | 17:27:50
Belső vizsgálatot rendeltek el.
Blikk: két nő halt meg szülés után a nyíregyházi kórházban
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórházban történmtek az esetek (Fotó: Google)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fél évvel ezelőtt néhány nap különbséggel két nő is meghalt szülés után a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórházban. Fél évvel ezelőtt egyikük ikreket hozott a világra, majd keringése összeomlott, és fél nappal a szülés után meghalt - írja a Blikk.

A Blikk megkeresésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte: foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény miatt folytatnak büntetőeljárást, ám a nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást nem áll módjukban adni. Fél évvel ezelőtt egy másik nő is meghalt ugyanebben a kórházban, ugyanígy szülés után.

„A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kórházak vezetése mindkét esetnél elrendelte a belső vizsgálatot, amely megállapította, hogy olyan visszafordíthatatlan és előre nem látható folyamatok indultak el a kismamák szervezetében, amit a legszakszerűbb és a leggondosabb beavatkozás ellenére sem tudtak orvosaink visszafordítani. A két sajnálatos eset között semmilyen összefüggést nem tárt fel a belső vizsgálat”

 – írta a Blikknek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház sajtófőnöke, Vitkai Éva.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés