Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Borsodi és szabolcsi együttműködéssel buktatták le a mándoki csalókat

| 2024. 04. 10. | 18:24:24
Bírósági végrehajtónak adták ki magukat.
Borsodi és szabolcsi együttműködéssel buktatták le a mándoki csalókat
Telefonhívásokkal verték át az áldozataikat (Fotó: Illusztráció/Freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Üzletszerűen elkövetett csalás és pénzmosás miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy 30 éves mándoki férfival, és jelenleg három társával szemben. A férfi elfogását megelőzően több sértettet megkárosított, úgy hogy őket a telefonhívások során megtévesztve bírósági végrehajtónak adta ki magát, és leginkább társadalombiztosítási tartozásokra hivatkozva kérte azok kiegyenlítését. Az egyik gyanúsított titkárnő szerepet játszott az átverésekben, egy férfi és egy nő pedig strómanként működött közre bankszámlájuk kölcsönadásával.

A rendőrök a négyest 2024. április 9-én szervezett akció keretén belül elfogták, és előállításukat követően – egyelőre háromrendbeli – csalással és pénzmosással gyanúsították meg őket, a 30 éves férfit pedig őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását is.

A rendőrök országos koordináció keretében zajló nyomozás során eddig közel két tucat – módszerében hasonló – csalásról szereztek tudomást országszerte, melyeket a mándoki kvartett követett el. Az sem kizárt azonban, hogy a sértetti kör, illetve a több milliós kár bővülni fog.

Az eddigi nyomozásban és az elkövetők elfogásában jelentős rendőri erő vett részt, így a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály, Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály és Közterületi Támogató Alosztály, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály munkatársai.

Hirdetés
Hirdetés