Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csaknem megölte élettársa volt férjét – börtönbe zárják

| 2023. 03. 21. | 13:57:00
A Nyíregyházi Törvényszék elítélte az agresszív férfit.
Csaknem megölte élettársa volt férjét – börtönbe zárják
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettében és súlyos testi sértés bűntett kísérletében mondta ki bűnösnek és ítélte három év hat hónap börtönbüntetésre, valamint négy év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre a Nyíregyházi Törvényszék a március 21-én megtartott előkészítő ülésen azt a vádlottat, aki 2022 nyarán bántalmazta élettársát, valamint annak volt férjét.

Az ítélet tényállása szerint A.B. vádlott a munkája miatt csak hétvégente járt haza élettársával közös otthonukba, mely alkalmakkor rendszeresen nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott. Egy ilyen alkalommal, 2022 nyarán is lerészegedett, agresszív magatartást tanúsított, így az élettársa a két kiskorú gyermekével felkereste volt férjét, hogy nála tölthessék az éjszakát.

Hajnalban, miközben a sértettek aludtak, a vádlott bement a lakásba, ahol a sértett volt férjét ököllel, kitartóan bántalmazta, ennek következtében a férfi három bordája eltörött, mely kiterjedt léggyülemet okozott, valamint légmellet is; az életveszélyes állapotot csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően sikerült elhárítani.

Mikor a vádlott élettársa megpróbált volt férje segítségére sietni, a vádlott őt is több alkalommal megütötte, megszorította a nyakát, majd felszólította, hogy menjen a gyerekekkel együtt vele haza. A sértett ennek eleget tett, ám a vádlott még a hazafelé vezető úton is többször bántalmazta párját, megöléssel fenyegette őt. A bántalmazás jellegére és a testtájékra tekintettel a nyolc napon túl gyógyuló sérülés elmaradása csak a véletlenen, és a sértett védekezésén múlott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés