Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csillog-villog a megújult járási hivatal Záhonyban

| 2024. 05. 21. | 17:25:31
A épület energetikai felújítása 516 millió forintból valósult meg.
Csillog-villog a megújult járási hivatal Záhonyban
Megújult a záhonyi járási hivatal (Fotó: mti)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem tud piaci tevékenység sikeres lenni megbízható és magas színvonalú közigazgatás nélkül - jelentette ki a közigazgatási és területfejlesztési miniszter kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Záhonyban, ahol átadta a felújított járási hivatalt.

Navracsics Tibor hangsúlyozta, a közigazgatás fontos versenyképességi tényező nemcsak abban például, hogy egy ügy elintézése mennyi ideig tart, hanem abban is, hogy milyen körülmények várják az ügyeiket intéző állampolgárokat.

Kifejtette, az államnak "adnia kell magára", mert ez egyben üzenet az államtól az emberek irányába. Ennek az üzenetnek - folytatta - , csakis a legjobbnak és a legmagasabb színvonalúnak szabad lennie. Annak, hogy az állam megbecsüli a polgárait, minden rendelkezésre álló eszközzel mutatnia kell a megbecsülést - tette hozzá.

Navracsics Tibor beszédében rámutatott, amikor válság van, az államra lehet számítani, ez pedig így történt például a koronavírus-járvány, a gazdasági nehézségek, vagy Ukrajnából érkező menekültek fogadásakor, az állami és a területi közigazgatás az önkormányzatokkal összefogva nyújtott segítséget a polgároknak és a rászorultaknak.

A záhonyi járási hivatal épületenergetikai felújítása 516 millió forintból valósult meg; ebből mintegy 200 millió forintot az Európai Unió segítségével, a fennmaradó összeget pedig a hazai költségvetésből finanszíroztak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés