Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecenben 75 ezer tojásból készül rántotta

civishir.hu | 2024. 06. 17. | 11:07:16
A világ legnagyobb tojásrántottájával vár minden debrecenit a piacvezető Tranzit Csoport.
Debrecenben 75 ezer tojásból készül rántotta
Hatalmas adag reggeli készül (Fotó: Tranzit-csoport)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tavalyi Zamat Fesztiválon készítette el a világ legnagyobb rántott szeletét a baromfivágással és -feldolgozással foglalkozó debreceni Tranzit Csoport kényelmi élelmiszereket gyártó cége. Már akkor elhatározták, hogy idén a Tranzit-Food "Csibém" márkanéven ismert, prémium csirkemárkájával valami hasonlóan nagyot "fognak dobni". A közös ötletelés eredményeként odáig jutottak, hogy megpróbálkoznak a világ legnagyobb tojásrántottáját elkészíteni. (A jelenlegi világrekordot egy 60 ezer tojásból sütött, 3,2 tonnás rántotta tartja.)

3,5 tonna

A „CSIBÉM csapat” nem kevesebbre vállalkozott, mint, hogy 75 ezer tojásból, egy több mint 3,5 tonnás rántottát készítsenek, és osszanak szét a "Debrecen reggelije" projekt keretében. Ehhez először is el kellett készíteni azt a 3 méter széles és 22 méter hosszú speciális sütőberendezést, melyben a 75 ezer tojás 4 óra leforgása alatt elkészíthető. Az élelmiszer-biztonsági szempontok messzemenő szem előtt tartásával a rekordkísérlet hajnalán törik fel a 75 ezer tojást, mégpedig egy olyan hűtött térben, ahol garantált a minőség megőrzése. A másik nagy kihívás a sütés során a tojások megfelelő maghőre történő kezelése, illetve a megfelelő maghőn tartása.

Jó étvágyat!

A rekordkísérletre Debrecen főterén, a Kossuth téren, a Nagytemplom árnyékában kerül sor június 21-én, pénteken, reggel 6 és délelőtt 10 óra között. A Rádió1 Balázsék Show a helyszínre kitelepülve, élőben közvetíti a történéseket. A 75 ezer tojásból mintegy 30-35 ezer adag rántotta készül, amit szétosztanak a jelenlévők között. A szervezők azonban nem állnak meg a kulináris élvezeteknél, a Kossuth téren (az utolsó tanítási napon) színes programok, igazi hamisítatlan majális-hangulat várja majd az érdeklődő kicsiket és nagyokat. A helyszínen közel 100 ember dolgozik azon, hogy a világcsúcs-kísérlet sikeres és nemzetközileg is hitelesíthető legyen. PA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés