Hirdetés
Hirdetés

Diszperzitet is lopott a szabolcsi határrendész

| 2022. 12. 20. | 10:45:00
Vádemelés Debrecenben. Pénztáros ismerősét vette rá a segítségre egy nyírségi áruházban.
Diszperzitet is lopott a szabolcsi határrendész
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség befejezte a nyomozást és kisebb értékre, folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a két férfi ellen a Mátészalkai Járásbíróságon.

Idén nyáron a 24 éves szabolcsi határrendész rávette fiatalkorú ismerősét – akiről tudta, hogy az egyik kiskereskedelmi áruházláncnál pénztárosként dolgozik –, hogy segítsen neki az áruházból különböző termékeket lopni.

A vádirat szerint a rendőr az eltulajdonítani kívánt árukat a pénztárszalagon elhelyezte, társa a scannerrel leolvasta, majd manuálisan azonnal törölte a gépből a megvásárolt áruk közül, így azok nem jelentek meg kifizetendő termékként a számlán. Az elkövetők másik módszere az volt, hogy a pénztáros a pénztárszalagra szabályosan felhelyezett árukat egyszerűen áthúzta a pénztárgépen anélkül, hogy azok árát beolvasta volna.

Ilyen módon a határrendész egy nyírségi áruházból

augusztus 6-án egy számítógép billentyűzetet, egy gépkocsi akkumulátort és egy fejhallgatót, majd augusztus 7-én egy fülhallgatót, egy újabb számítógép billentyűzetet és két vödör diszperzit falfestéket tulajdonított el, összesen közel 60 ezer forint értékben.

A kutatás során az ügyészség az elkövetők lakásán megtalálta és lefoglalta az ellopott tárgyakat, amelyek közül a rendőr addigra az akkumulátort beszerelte az autójába és a falfesték egy részét is felhasználta, míg a fejhallgatókat és a másik számítógép billentyűzetet fiatalabb társának ajándékozta.

A fiatalkorú gyanúsított beismerő vallomást tett, míg a rendőr tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Vádiratában az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban szabjon ki pénzbüntetést és lefokozás katonai büntetést a rendőrrel szemben, míg a fiatalkorú vádlottat bocsássa próbára, amelynek idejére rendelje el a pártfogó felügyeletét.

Hirdetés
Hirdetés