Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

DK: Európában hazánkban költik a legkevesebbet a nyugdíjakra

MTI | 2024. 04. 13. | 11:41:13
Dobrev Klára szerint ha nem állítjuk meg Orbánt, akkor tovább fog haladni a megszorítások útján.
DK: Európában hazánkban költik a legkevesebbet a nyugdíjakra
Dobrev Klára (Fotó: DK)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Európában Magyarországon költik a legkevesebbet a nyugdíjakra, idős honfitársainkra – mondta a Demokratikus Koalíció EP-képviselője április 13-i online sajtótájékoztatóján. Dobrev Klára arra a kormányzati bejelentésre reagálva, hogy az idén nem lesz nyugdíjprémium, azt mondta: az a kormány, amely "rokonokból és barátokból csinál milliárdosokat", amely telekommunikációs céget, repteret, és nemzetközi televíziót vesz magának százmilliárdokért, "kifordítja zsebeit és széttárja a karját" amikor szüleinkről és nagyszüleinkről van szó.

Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök szerint rendben van, hogy az idősek semmilyen segítséget nem kapnak "az Európa-rekorder magyar drágulás éve" után.

A magyar nyugdíjasok azonban nem azért dolgozták és adózták végig az életüket ebben az országban, hogy most azt mondják nekik: rájuk nem jut, ők nem fontosak – fogalmazott az ellenzéki politikus. Dobrev Klára szerint "ha nem állítjuk meg Orbánt", akkor tovább fog haladni a megszorítások útján, és velünk marad a drágulás, az elértéktelenedő nyugdíjak, bérek, valamint a "szétrohadó állami szolgáltatások".

Ezért ha június 9-én Orbán veszít, a DK ki fogja harcolni, hogy előrehozott választás legyen Magyarországon – jelentette ki.

Hirdetés
Hirdetés