Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Drónnal szállították a cigarettát Tiszamogyorósra

| 2023. 03. 16. | 13:50:00
Nem sikerült a terv.
Drónnal szállították a cigarettát Tiszamogyorósra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A légteret is kihasználnák a cigarettacsempészek, de a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei folyamatosan ellenőrzik a zöldhatárt egészen a légtérig. Hőkamerákkal figyelik az eget és a repülési pontokat is feltérképezik.

A NAV Bevetési Igazgatósága az elmúlt hónapokban több drónberepülést észlelt, és közel 3 ezer doboz gazdátlan, adózatlan cigarettát gyűjtött össze, ezzel megakadályozva, hogy az illegális jövedéki termék a feketepiacra kerüljön.

Ötletesnek tűnik, de jól látható még éjjel is az égen, ahogy a drónok a határszakasz magyar oldalán közelednek. Még a villanyvezetékek is láthatók azon a hőkamerán, amellyel végig követik, majd földet érés után begyűjtik a NAV járőrei az érkező csomagokat. 

Legutóbb Tiszamogyorós térségben bukott le egy bűnözői csoport.

A hőkamera segítségével már a levegőben kiszúrtak a járőrök egy csomagszállító drónt, majd azt is, ahogy egy ember több dobozt összeszedett a földről, de amikor érzékelte, hogy lebukott, eldobálta azokat – közölte a NAV március 16-i közleményében. Ennél az esetnél 750 doboz cigaretta maradt gazdátlanul, mire a pénzügyőrök megérkeztek, akik az 1 millió 600 ezer forint értékű, zárjegy nélküli füstölnivalót lefoglalták. Az elmúlt három évben 13 esetben akadályozták meg a NAV járőrei a drónos csempészek illegális tevékenységét és több mint 16 ezer doboz adózatlan cigarettát foglaltak le. A NAV járőrei fokozottan ellenőrzik, és a rendőrséggel együtt már a levegőben is óvják a beérkező csempészárutól a magyar határszakaszt.

Hirdetés
Hirdetés