Hirdetés

Dühös volt a kukásra, ezért három embert elütött Szabolcsban

Szabolcsihír | 2023. 12. 07. | 16:43:01
Egy férfit bántalmazott is. Elítélték.
Dühös volt a kukásra, ezért három embert elütött Szabolcsban
Félreértette a gesztust (Fotó: Illuszráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt ítélte öt év börtönbüntetésre, öt év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre, valamint hét év közúti járművezetéstől eltiltás büntetésre a Nyíregyházi Törvényszék december 7-én a távollétében azt a vádlottat, aki rakodómunkásokat próbált meg elgázolni.

Az ítélet tényállása szerint a szabolcsi kisvárosban 2020 decemberében egy reggel az Észak-alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. alkalmazásában álló sértettek a hulladékszállító teherautóval munkájukat végezték. A szemétszállítóval szemközti sávban haladt a vádlott, aki annak érdekében, hogy a sértett az úttesten áthúzhassa a kukát, lefékezte autóját.

A gesztust értékelve a sértett odaintett neki, ám a vádlott a jelzést félreértette, bántó szándékot vélt felfedezni benne, így az autójával leparkolt, majd a sértettet földre vitte, több alkalommal megütötte, ezt követően a helyszínről elhajtott.

Miközben a sértett és társai telefonon rendőri segítséget kértek, a vádlott gépkocsival visszatért, és 30-35 km/h sebességgel haladva, az út mentén, a kukásautó mögött várakozó négy személyre rántotta a kormányt, akik közül hármat álló helyzetben elütött, míg egynek sikerült a kocsi elől elugrania. A három sértett ugyan nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a súlyosabb, akár halálos eredmény bekövetkezése csak a vastag, télies ruházatuk miatt és a szerencsének köszönhetően maradt el.

Az ügyész tudomásul vette a döntést, a védő fenntartotta a jogorvoslati nyilatkozattételre nyitva álló három munkanapos határidőt, míg a vádlott az ítélet kézbesítését követően élhet a jogorvoslati jogával.

Hirdetés