Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egymillió látogató! Ez a cél a Nyíregyházi Állatparkban

| 2022. 12. 27. | 15:00:00
Az állatpark ebben az évben ünnepelte alapításának huszonötödik évfordulóját.
Egymillió látogató! Ez a cél a Nyíregyházi Állatparkban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szinte teljesen visszaállt a megszokott érdeklődés a Nyíregyházi Állatpark iránt a koronavírus-járvány előtti szintre, hiszen mintegy 550 ezren látogattak el idén oda, közülük csaknem 200 ezer külföldi volt. Gajdos László, az állatpark igazgatója az MTI-nek adott évértékelő interjújában elmondta,

főként szlovák és román vendégek látogattak el a parkba, de Nyugat-Európából is voltak érdeklődők, emellett idén az ukrán gyermekeket és menekülteket ingyen fogadták.

Az állatpark ebben az évben ünnepelte alapításának huszonötödik évfordulóját. A jubileumi évben kétszázötven állat született, ezzel hozzájárulva olyan különleges fajok fennmaradásához, mint a sörényes hangyász, a törpevíziló, az ezüstös szarvascsőrű madár, a sarki farkasok vagy a pumák. Gajdos László kiemelte,

immár negyedszer született afrikai elefánt a parkban és másodszor jött világra utód az egyik leginkább veszélyeztetett faj, az indiai páncélos orrszarvú nyíregyházi tenyészcsaládjánál. Sok új állat érkezett a vadasparkba, többek között gepárd, kínai leopárd, kea és zebracápa.

A nyíregyházi állatkertben ebben az évben négy új vizesblokkot adtak át, elkészült a varacskosdisznó-kifutó és bővült a nagymacska-bemutató. Folytatódott a fogyatékkal élők megsegítését célzó akciójuk, rendeztek nyugdíjas napot és a köztisztviselők számára is szerveztek egy délutánt - tette hozzá az igazgató.

Az európai állatkerti szakma elismeréseként az állatpark zoológiai igazgatóhelyettesét, Papp Endrét választották az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) elnökévé, emellett idén harmadik alkalommal választották meg a Nyíregyházi Állatparkot Európa Legjobb Állatkertjének a félmillió látogatószám alatti kategóriában. A park dolgozói remélik, hogy tartósan túl tudják szárnyalni ezt a látogatottságot, és hamarosan megmérettethetik magukat az egymillió látogatót fogadó állatkertek között is, melynek jó alapot biztosíthat az a csaknem 14 milliárd forintos beruházás, melynek végeztével a Föld jeges világát megidéző interaktív állatbemutató jön létre - mondta Gajdos László.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés