Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életfogytiglanit kérnek a kemecsei szemkinyomóra

| 2022. 12. 21. | 09:42:00
A vádlott többszörös visszaeső.
Életfogytiglanit kérnek a kemecsei szemkinyomóra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a férfit, aki február 5-én vita közben ölési szándékkal fojtogatta barátnőjét, majd mindkét szemét kinyomta.

A vádirat lényege szerint a 35 éves férfi 2020 júliusától létesített szerelmi kapcsolatot a sértettel, mely többször megszakadt. 2022. február első napjaiban a vádlott békülési szándékkal kereste több alkalommal is a sértettet a lakóhelyén. Ugyanígy tett 2022. február 5-én a koraesti órákban is, amikor kihívta az udvarra beszélgetni a sértettet. Az udvaron vitatkozni kezdtek, a vádlott megragadta a sértettet, és a családi ház közelében lévő üres telekre vonszolta. Ott megszorította a sértett nyakát és levitte a földre, majd szemből, mindkét kezével fojtogatta azért, hogy megölje.

A sértett próbált védekezni, kiabált és a vádlott ujjait is megharapta. Ekkor a vádlott nagy erővel,

puszta kézzel kinyomta a nő mindkét szemgolyóját a szemgödörből, amitől a sértett elvesztette az eszméletét.

A vádlott úgy gondolta, hogy a sértett meghalt, ezért felhagyott a bántalmazással. A sértett korábbi kiáltozására ekkor értek a helyszínre a szomszédok is, akiknek láttán a vádlott elszökött a helyszínről. A sértett életét az mentette meg, hogy azonnal kórházba szállították, de a látását elveszítette.

A letartóztatásban lévő, erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélje.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés