Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Élhetőbb Nagyecsed: játszótér, kondipark is épül

Szabolcsihír | 2024. 02. 06. | 11:41:09
A fejlesztésbe hátrányos helyzetű munkavállalókat is bevonnak.
Élhetőbb Nagyecsed: játszótér, kondipark is épül
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Élhetőbb Nagyecsed létrehozása című projekt keretében építései beruházás megvalósítására két részből álló közbeszerzést írt ki a helyi önkormányzat. A pályázati eljárás sikerrel zárult: a tájépítészeti feladatokat és szolgáltatóház korszerűsítést is a legjobb árat kínáló, mátészalkai székhelyű Z-konstrukt Kft. végezheti.

A jóléti tó környezetében történő fejlesztések:
A Komoróczi utca 29., 35., 37., 41. szám alatti ingatlanokat elbontják – ezeken a telkeken több mint 4500 négyzetméter zöldfelület létesül járdával és egy rekortán burkolatú kondipark épül (). Lombhullató fákat, cserjéket, örökzöldeket telepítenek, padokat, hulladékgyűjtőket helyeznek ki. Korszerűsítik a közvilágítást, a térkövezett felületen pedig két okospad kap helyet– sőt, wifi-zóna is lesz. Az érintett területen (953-as helyrajzi szám) két teniszpálya létesül, körülötte futópályával. A teniszpályák mentén és a kondipark mellett fedett kerti kiülők telepítését tervezik. 

A Petőfi utca 7. szám alatt homokterítésű játszótér épül( körforgó, rugós játék, homokozó, mászóvár, láncos híd, mérleghinta).

A fejlesztés összértéke 227,4 millió forint.

A Rákóczi utca 14. szám alatt korszerűsítik a nonprofit szolgáltatóházat. A felújítás során az épület külső lábazati és homlokzati hőszigetelést kap, a zárófödémre szálas hőszigetelés kerül, a tetőhéjazatot cserélik lesz, valamint az épület lapostetővel fedett részén új hő- és vízszigetelés készül. Az épület akadálymentesítést, új nyílászárókat kap és a fűtési rendszert is korszerűsítik. A munkálatok 84 millió forintba kerülnek.

A kivitelezővel az önkormányzat január 30-án kötött szerződést.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés