Hirdetés

Elittárs, ez nem elegáns

| 2022. 06. 21. | 17:13:00
A Gazdadsági Veresenyhivatal néhány kérdést szeretne tisztázni a társkeresővel.
Elittárs, ez nem elegáns
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított az Elittárs társkeresőt működtető Spark Networks Services GmbH-val szemben, mivel valószínűleg nem ad megfelelő tájékoztatást a szolgáltatás egyes alapjellemzőiről - közölte hatóság kedden az MTI-vel.

Kiemelték: a vállalkozás sem a regisztráció előtt, sem annak során nem közli egyértelműen, hogy a felületet ingyenesen használók nem tudják majd megnézni a többiek profilképeit, üzenetek küldésére vagy olvasására sem lesznek képesek, mivel ezek a funkciók csak az előfizetők számára érhetők el, vagyis

a valós társtalálás a regisztráció ellenére is lehetetlen fizetés nélkül.

A cég az előfizetéses csomag megvásárlását követően sem tájékoztatja a felhasználókat arról, hogy az adatbázisban szereplő tagok közül kik rendelkeznek előfizetéssel, kik az ingyenesen regisztráltak. Így

még a fizető tagok számára sem derül ki, hogy kikkel tudják felvenni érdemben, társkeresés céljából a kapcsolatot - írják a közleményben.

A versenyhatóság nem először vizsgálja az online társkeresők hazai piacának gyakorlatait - emlékeztet a közlemény. Két éve jelentős bírságot rótt ki a be2 és az Academic Singles társkeresőket működtető luxemburgi cégre, amiért egyebek között ingyenesként hirdették a weboldalak használatát, miközben valójában nem lehetett díjmentesen hozzáférni a szolgáltatások lényegéhez.