Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez az év magyar fagylaltja!

| 2021. 07. 05. | 21:31:00
A Bíborka mögött egy sült áfonyás, kecskesajtos különlegesség végzett.
Ez az év magyar fagylaltja!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fehér Gergő békéscsabai cukrász Bíborka fantázianevű, chilis, szedres, csokis alkotása lett az év fagylaltja a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idei versenyén. 

Az 1998 óta minden évben megszervezett szakmai megmérettetés döntőjét július 5-én tartották Budapesten. A Cafe One-t képviselő Fehér Gergő mögött Koncz Andrea lett a második a gödöllői Sissi Fagylaltozóból balzsamos sült áfonyás, lágy kecskesajtos fagylaltjával, Márton Brigitta pedig a harmadik a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozóból édes tejfölös, Cumberland mártással készülő fagyijával.

„Helyi alapanyagokból készítettem a Bíborkát. Az üzemünk Szabadkígyóson van, a chili újkígyósi, a szeder adta magát egy gyümölcsös fagyiba, a csokival kiegészítve nagyon finom elegyet alkotnak” – mondta a győztes. 

Az erdő-mező ízei kategória győztese Nagy László lett a dunaföldvári Marcipán Cukrászdából rozmaringos-málnás étcsokoládéjával. A második helyen ebben a mezőnyben is Koncz Andrea végzett, itt Szelíd kender vad szederrel fantázianevű fagylaltjával, a harmadik pedig Reif Ferenc lett a polgárdi Dock Cukrászda képviseletében a Mezei kakukkfütty elnevezésű fagyival. Utóbbi a szakmai szervezetek különdíját is elnyerte, míg a közönségdíjas szintén Koncz Andrea és a balzsamos sült áfonyás, lágy kecskesajtos fagylalt lett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés