Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket az appokat kedvelik a legtöbben itthon

| 2022. 10. 24. | 11:33:00
XXX
Ezeket az appokat kedvelik a legtöbben itthon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az utóbbi néhány évben alaposan átalakultak az internetes fogyasztási szokások a világban és Magyarország sem marad le ezektől a trendektől. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nemrégiben végzett átfogó felmérése arra mutatott rá, hogy a felnőttkorú lakosság 90%-a internetezik kisebb vagy nagyobb rendszerességgel. Ez az arány a legnagyobb a 15 és 50 év közöttieknél, ahol majdnem teljes, 91,7%-os, a legkisebb pedig a 15 év alattiaknál és a 80 év feletti populáció körében.

Ami az internetezésre használt eszközöket illeti, a szörfölés egyre inkább eltolódik a mobiltelefonok irányába és egyre kevesebben vannak azok, akik a megszokott asztali gép elé ülnek le böngészni. A trendhullámra felült a tech iparág minden fontos résztvevője, így ma már telefonos appokon keresztül gyakorlatilag minden olyan dolgot intézni tudunk, amit korábban asztali gépről. A számláink befizetésére ott van a számos banki app, szórakozásra, játékra például a bwin app, de kedvenc közösségi oldalainkat is elsősorban appokon keresztül böngésszük, ha mobilról internetezünk.

Ezeket az appokat általában megtaláljuk az Android vagy iOS alkalmazás áruházakban. Az appok használata jobb, mint a böngészőn keresztüli hozzáférés, mert stabilabb, akár ki is léphetünk belőle, majd később folytathatjuk a játékot. A telepítés néhány egyszerű lépésben elvégezhető:

  1. Nyisd meg telefonod alkalmazás áruházát
  2. Keresd ki a telepíteni kívánt appot
  3. Kattints a Telepítés lehetőségre és kövesd a lépéseket.

A böngészős elérés tökéletes felhasználói élményt biztosít, legyen szó a népszerű számítógépes játékokról vagy a különböző streaming szolgáltatókról, amelyeknek tartalmai, filmjei akár mobilról is nézhetők.

TikTok, Facebook, Spotify

Ami az appok vagy pedig az oldalak böngészős változatainak használatát illeti, ezzel kapcsolatban a Huawei Technologies készített egy érdekes felmérést. Ebből kiderül, hogy egy átlagos magyar mobilos internetező telefonján átlagban 30 különböző app fut. Érdekes a nemek közötti megoszlás aránya is. Míg a hölgyek többségében böngészőn keresztül használják a különböző tartalmakat, köztük a közösségi oldalakat is, addig a férfiak azok, akik előszeretettel látogatnak el az alkalmazás áruházba és telepítik a különböző appokat.

Ami a letöltött appok struktúráját illeti, nem különösebben meglepő, hogy első helyen a közösségi oldalak állnak, hiszen ma a legtöbben ezeken keresztül tájékozódnak, kommunikálnak, posztolnak. A dobogó másik két fokán a különböző szórakoztató és játék appok állnak, a harmadik helyen pedig a zenei platformok.

A magyarok körében legnépszerűbb appok egyértelműen a Messenger, a Facebook és az Instagram, de ott van az élen a TikTok is, valamint a zenehallgatók körében népszerű Youtube és Spotify. Ha pedig már a közösségi oldalakról van szó, a kutatás egyik érdekes eredménye, hogy vidéken a TikTok megelőzte a Facebookot.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés