Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics visszavágott Genfért

| 2022. 04. 20. | 15:04:00
A barcelonai versenyen nyert argentin ellenfele ellen a nyíregyházi teniszező.
Fucsovics visszavágott Genfért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A barcelonai ATP-500-as verseny második fordulójában kiemelt, ráadásul salakspecialista játékossal, az argentin Federico Delbonisszal (31. a világranglistán) találkozott Fucsovics Márton (53.). Korábban egyszer játszottak egymás ellen, akkor, vagyis 2019-ben, a genfi ATP-250-esen (ahova Marci akkor címvédőként érkezett) az argentin nyert 6:4, 6:2-re - írjáka nyíregyházi .

Ezúttal sikerült visszavágnia Fucsovicsnak, aki az első szettben háromszor is elvette ellenfele adogatását, igaz egyszer, 5:0-nál ő maga is elveszítette – először a tornán. A második játszmában is nyomban megvolt a brék, amire még rátett egyet, így 4:1-nél dupla előnnyel adogatott a még kényelmesebb pozícióért.

A balkezes argentin 5:1-nél már a meccsben maradásért szervált. Már ekkor sikerült meccslabdához jutni, amit értékesített is a magyar játékos, így mindössze három játékot veszítve, 1 óra 17 perc alatt győzött.

Marci ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol a negyedik helyen kiemelt, éppen top tízes, az előző fordulóban a fehérorosz Jegor Geraszimovot (155.) 5:7, 6:4, 6:4-re legyőző brit Cameron Norrie-val (10.) találkozik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés