Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gálvölgyi János lélegeztetőgépre került

| 2023. 05. 10. | 21:46:00
A színművészhez hiába hívtak mentőt, az nem érkezett meg. Lányai vitték kórházba.
Gálvölgyi János lélegeztetőgépre került
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Intenzív osztályon kezelik és lélegeztetőgépre tették Gálvölgyi Jánost – erről a család értesítette az RTL Híradót. Hiába várták hozzá a mentőt május 10-én, szerdán délelőtt Budapesten, ezért a lányai vitték kórházba. A 74 éves színészt azóta intenzív osztályon ápolják.

Családtagjai azért hívtak mentőt, mert Gálvölgyi nem kapott levegőt és félrebeszélt. Fél óra után újra telefonáltak, akkor derült ki, hogy még el sem indult érte a mentőautó. A mentők vizsgálják a történteket.

– 9 óra 40-kor hívott a nővérem mentőautót az édesapánkhoz, aki nagyon rosszul volt. A mentőket felhívta és mondta, hogy nem kap rendesen levegőt és félrebeszél – mondta a Híradónak a színész kisebbik lánya. Gálvölgyi Dóra ekkor azonnal autóba ült a belvárosban, és szülei házához sietett. Azt mondja, körülbelül 30 perc alatt ért oda. A mentők viszont még akkor sem érkeztek meg. – Fél 11 körül felhívtam a mentőket, hogy hol van a mentőautó, mert az édesapám láthatóan tényleg nagyon rossz állapotban van. Azt mondták, hogy még nem sikerült elindítaniuk az autót – idézi fel a történteket.

A színész lánya azt mondja, ekkor nagyon kétségbeesett, ezért emelt hangon válaszolt a mentőszolgálat diszpécserének.

– Megpróbált az úriember beszélni velem, hogy hogy érzi magát az édesapám, de elmondtam neki, hogy nem értek hozzá, hiszen nem vagyok orvos, azt látom, hogy nem kap rendesen levegőt és félrebeszél. Valóban emelt hangon mondtam mindezt. Ekkor közölte, hogy velem nincs mit beszélnie, és rám tette a telefont – mondta el a történtekről.

Ezután több orvos ismerősükkel beszéltek, akik azt javasolták, hogy azonnal üljenek autóba, és ők vigyék kórházba a színészt.

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára vitték, mert ez volt a legközelebb. Ott azonnal az intenzív osztályra vitték az orvosok. A színész rosszullétének pontos okát egyelőre nem derítették ki. Délután rohamkocsival szállították át a Semmelweis Egyetem Üllői úti klinikájára, ahol továbbra is az intenzív osztályon ápolják, lélegeztetőgépre kapcsolták és folyamatos vizsgálatokat végeznek rajta. 

Hirdetés
Hirdetés