Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdatüntetés: úton a traktorok Záhony felé

szabolcsihir.hu | 2024. 02. 09. | 09:55:12
A többi között az ukrán import megállításáért demonstrálnak.
Gazdatüntetés: úton a traktorok Záhony felé
Úton a gazdák Záhony felé (Fotó: Facebook/MAGOSZ)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdatüntetést tartanak február 9-én, 11 órától a záhonyi határátkelőnél – írja Facebook-oldalán a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz).

Támogatjuk a nyugat európai gazdák követelését, kiállunk a magyar gazdákkal, a magyar gazdákért! Együttes fellépés szükséges, hogy európai szintű intézkedéseket vezessenek be az ukrán import megállítására, hogy csökkentsék a gazdákkal szembeni terheket és a túlzott adminisztrációt! – olvasható a felhívásban.

Egy másik bejegyzésben arról számolnak be, hogy a keleti országrészben egyre több traktorra, erőgépre lehet számítani az utakon. A többi között Balkányból, Nyíregyházáról is útnak indultak a gazdák a határ felé. 

Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője szintén Facebook-oldalán számol be arról, hogy a gazdák hajnal óta úton vannak a tüntetés helyszínére. Az Európai Bizottság minap előterjesztett intézkedése alapján újabb 1 évvel meghosszabbítanák az ukrán élelmiszerek korlátozás nélküli, teljesen szabad behozatalát. Ez ellen minden létező eszközzel, a leghatározottabban fellépnek a magyar gazdák, törekvéseiket pedig maximálisan támogatjuk! – írja a képviselő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés