Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyerekvédelem: az LMP szigorítaná a pornóhoz való hozzáférést

MTI | 2024. 02. 24. | 14:50:36
A párt szerint a TikTokot is szabályozni kell.
Gyerekvédelem: az LMP szigorítaná a pornóhoz való hozzáférést
Tájékoztató kampányt kellene indítani a szülőknek (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az LMP határozati javaslattal akadályozná meg a fiatalkorúak pornóhoz való hozzáférését – jelentette be az ellenzéki párt népjóléti és családügyi szakszóvivője február 24-én a Facebook-oldalán követhető sajtótájékoztatóján. Hohn Krisztina azt mondta: ismételten benyújtottak egy kilencpontos javaslatcsomagot az Országgyűlésnek, amely a gyermekek védelmét szolgálja.

Hangsúlyozta, a gyermekvédelmi intézményrendszerrel is komoly problémák vannak, azonban nagyon fontos lenne, hogy szigorítsák a gyermekek hozzáférését az internetes pornótartalmakhoz.

Mint kifejtette, ezt azért kellene szigorítani, mert manapság elegendő, ha a gyerekek hamis adatot írnak be születési dátumként, máris hozzáférnek az ilyen tartalmakhoz. Hohn Krisztina nagyon fontosnak nevezte, hogy a szigorítással párhuzamosan indítson a kormány tájékoztató kampányt szülőknek arról, miként tudják megvédeni gyermekeiket ezektől a tartalmaktól.

Az ellenzéki politikus véleménye szerint a közösségi oldalakat, mint például a TikTokot is szabályozni kell, mert ezeknek is vannak káros, nem a gyerekeknek való tartalmaik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés