Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyulaházán Bardi Béla marad a polgármester

Szabolcsihír | 2024. 06. 09. | 22:36:18
Ő a leghosszabb ideje regnáló településvezető hazánkban.
Gyulaházán Bardi Béla marad a polgármester
Urnabontás (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sényőn, az 1300 lelkes faluban 184 szavazat, 24,18 százalékos eredmény is elég volt a nyeréshez, miután a településen kilencen is pályáztak az áhított polgármesteri címre. A befutó Szőke Ágnes, aki mindössze 1,18 százalékkal előzte meg Horeczky Zoltánt (23 százalék). A legkevesebb voksot, szám szerint 12 darabot Linzenbold Zoltán kapta.
Emlékeztetőül: az előző választáson győztes Pehely Zoltán helyére mind a kilencen függetlenként jelöltették magukat: Linzenbold Zoltán, Horezky Zoltán, Leffelholcz Attila, Horváth Istvánné, Rácz György, Prókai Kornél Viktor, Szőke Ágnes, Kovács László és Dajka Tibor.

Gyulaházán Bardi Béla marad a polgármester, így döntöttek a választók. Az urnákba dobott 965 érvényes szavazatból 514-et szerzett meg, ez az összes szavazat 53,26 százaléka. Kihívója, a szintén független Dávid Norbert 451 szavazatot kapott, az összes 46,74 százalékát.
Az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan szülőfalujában 1976 óta, vagyis 48 éve áll Bardi Béla a település élén, 22 évesen választották meg tanácselnöknek. A veresegyházi polgármester, az 58 év városvezetéssel a háta mögött tavaly lemondott Pásztor Béla után ő a leghosszabb ideje regnáló településvezető hazánkban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés