Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyurcsány Ferenc: Orbán pedofilbarát miniszterelnökként vonul be a történelembe

Cívishír | 2024. 02. 24. | 13:41:36
Évértékelőt tartott a DK elnöke.
Gyurcsány Ferenc: Orbán pedofilbarát miniszterelnökként vonul be a történelembe
Gyurcsány Ferenc (Fotó: DK)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyurcsány Ferenc szerint akik a demokratikus versenyzés szabályait kérik rajtuk számon egy nem demokratikus rendszerben, azok fakarddal a kezükben akarják beküldeni őket az arénába és a politikai halálba. Orbán Viktor szerinte az első magyar pedofilbarát miniszterelnökként vonul be a történelembe. Helyes, ha egy ország az összetett nemzetközi helyzetben lavírozni próbál a nagyhatalmak között. Ez érthető. A lavírozás viszont nem lehet árulás – mondta a 24.hu tudósítása szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke február 24-i évértékelőjén.

A volt miniszterelnök szerint a magyar kormány nem lavírozik, hanem elárulja Magyarország legközvetlenebb érdekeit.

Gyurcsány szerint talán az egyetlen, amiben egyetértenek, az az, hogy a Hamász támadása után Izraelnek joga van megvédenie magát, még akkor is, ha nem tetszik neki, amit mostanában lát a gázai övezetben. A DK elnöke szerint kétféle világkép csap össze most, az egyik keresztény Magyarországot szeretne, ez lenne a Fidesz, a másik pedig polgári Magyarországot, ami szerinte az ellenzék ajánlata. Gyurcsány Ferenc szerint Sulyok Tamás nem lehet a magyar köztársaság elnöke, mert nemcsak elfogadja ezt a hatalmi rendszert, de az Alkotmánybíróság elnökeként aktívan segített is a fenntartásában. Szerinte Sulyok ezért nem tudja ellátni alkotmányos feladatát, a nemzet egységének kifejezését. Szerinte a nép már csak azért sem akarhatja őt a jelöltjének, mert a legszűkebb eliten túl tegnapig azt sem tudta senki, hogy van ilyen nevű ember. A volt miniszterelnök jelezte: Sulyok Tamást megválasztása esetén nem köztársasági elnökként, hanem Orbán Viktor beosztottjaként fogják kezelni.

Gyurcsány szerint másfél évtizeddel ezelőtt sikeresen kormányoztak, de vannak, akik szerint követtek el ők is hibákat. De szerinte a kegyelmi ügy nem hiba, hanem bűn. Ezután arról beszélt, hogy a szörnyek, akik köztünk járnak, azok a kormányhoz kötődnek.

Kijelentette, Orbán pedofilhálózatának becstelensége mocskossá tette az orbáni rendszer egészét és felsorolta, mennyien voltak érintettek a botrányban. Szerinte viszont a miniszterelnök a becstelenség első számú vezetője, ezért végleg elvesztette jogát arra, hogy az ország vezetőjének tekintsék. – Orbán Viktor az első magyar pedofilbarát miniszterelnökként vonul be a történelembe – tette hozzá.

Feltette a kérdést, hogy inkább maradjon-e a bűn, mert azok, akik a bűn ellen fellépnek, nem tökéletesek. – Van aki a bűnt választja, mert nem tudja elnézni az egykori hibákat? Orbánt választja a gyermekek helyett? Vannak, akiket a mi kormányzásunk ilyen-olyannak mondott hibái akadályoznak meg a bűn elkergetésében? – kérdezte.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés