Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hármas metró Nyíregyházán?

| 2017. 07. 05. | 15:34:00
Lövei szerint igen.
Hármas metró Nyíregyházán?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felzárkózunk Budapesthez, csakhogy sajnos, nem a bérszínvonalat és a munkahelyek számát illetően – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Lövei Csaba, az Együtt önkormányzati képviselője a telephelyen immár fél éve parkoló új nyíregyházi buszokat ábrázoló installáció előtt. 

"Nekünk is van  M3-as metrónk, már a nyíregyházi buszok is kigyulladnak. A veszélyeztetett utazók joggal tehetik fel a kérdés, hogyan történhetett meg és megismétlődhet-e mindez" – hangsúlyozta Lövei Csaba. 

A történtek miatt elsősorban a város vezetését tette felelőssé, továbbá az illetékes minisztériumot, amiért nem gondoltak arra, hogy az ötmilliárdos uniós pályázati pénzből vett 41 autóbusz mellé infrastruktúra is kell. Hozzátette: még nem épült ki a CNG gáztöltő állomás. Lövei hibáztatta az Észak-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt-t, mely hosszas vita után egyezett csak bele a buszok üzemeltetésébe.

– Szomorú, hogy Nyíregyházán már az év eleje óta vadonatúj gázüzemű buszok járhatnának, de a vezetők szerencsétlenkedése miatt azok Tiszaújvárosban, a MAN telepen parkolnak. Közben a városban lepusztult, és immár tegnap óta elmondható, hogy életveszélyes járművek közlekednek.

Lövei Csaba szavaira azonnal reagált a városháza. Rendes Sándor sajtószóvivő az alábbi közleményt juttatta el a Szabolcsihír szerkesztőségéhez:

"Az új gázüzemű buszok forgalomba állítása az eredetileg tervezett ütemben zajlik. Ezzel a kérdéssel legutóbb a nyíregyházi közgyűlés idén áprilisi ülésén foglalkozott. Ott részletes tájékoztatást kaptak a képviselők.

Mint ahogyan akkor az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója elmondta, idén novemberben-decemberben a város gázüzemű autóbuszai forgalomba állhatnak. Az ügyben azóta semmilyen új körülmény nem merült fel.

A közlekedési központnál is folyamatban van újabb 40 busz beszerzése, így a tervek szerint másfél éven belül Nyíregyházán csak új, korszerű, gázüzemű buszok szállítják majd az utasokat."

Feltehetőleg ezek a buszok jönnek majd Nyíregyházára
Feltehetőleg ezek a buszok jönnek majd Nyíregyházára

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés