Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három és fél kilométernyi út újul meg Tiszalökön

szabolcsihir.hu | 2023. 11. 20. | 14:27:14
Már keresik a kivitelezőt.
Három és fél kilométernyi út újul meg Tiszalökön
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eljárást megindító felhívást tett közzé a Közbeszerzési Értesítő november 20-i számában a tiszalöki önkormányzat: pályázat útján keresik belterületi utak felújítóját. A település vezetése elhatározta, hogy a belterületén önkormányzati tulajdonban és kezelésben lévő Petőfi utca gyűjtőút szakaszt, továbbá a Honvéd és Damjanich gyűjtőutak burkolatát felújíttatja. 

  • A Petőfi utca felújítandó szakasza a 36314-es számú bekötőút szelvényéből indul, és tart a 3612-es számú összekötőút szelvényéig. 
  • A Honvéd utca a város egyik legforgalmasabb csomópontja környezetében indul, és tart a város dél-keleti belterületi határig. Innen külterületen halad tovább az út Újtelep, valamint Nyíregyháza irányába. A felújítandó szakasz a 0+059 – 1+936 szelvények közötti szakasz. 
  • A Damjanich utca a 3632-es számú összekötő útból ágazik le, és tart a Honvéd utcáig.  

A felújítandó utcaszakaszok hossza: Petőfi utca: 687, Honvéd utca: 1 877, Damjanich utca: 963 méter, azaz összesen: 3 527 méter. Az utak karbantartását az önkormányzat folyamatosan végzi, azonban a burkolaton keletkező hibák kijavítása (kátyúzás) egyre kevésbé felel meg a burkolaton jelentkező forgalom igényének. A 35-40 éves, kb. 20 centiméter zúzottkőalapon lévő aszfaltburkolat állapota az utóbbi 12-14 évben folyamatosan és exponenciálisan romlik. 

A tiszalöki önkormányzat az ajánlatokat december 4-ig várja. Amajdani nyertes kivitelezőnek 9 hónap áll rendelkezésére a munkák elvégzéséhez.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés