Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Házak tetejét bontotta meg a szél Szabolcsban

| 2023. 03. 28. | 10:23:00
Utakra, épületekre dőltek a fák a viharos szél miatt.
Házak tetejét bontotta meg a szél Szabolcsban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három szabolcsi családi ház kéményében is lerakódott korom izzott március 28-án este. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók két szatmárcsekei ingatlannál, a mátészalkai hivatásos tűzoltók egy vásárosnaményi háznál avatkoztak be, kéziszerszámokkal távolították el a parázsló részeket. Az esetekről értesítették a kéményseprőket. Az egyik szatmárcsekei, valamint a vásárosnaményi ház fűtése más módon nem megoldott, ezért az ott élők elhelyezéséről átmenetileg gondoskodnak. Személyi sérülés egyik helyen sem történt.

A viharos szél a legkeletibb vármegyében is okozott károkat. Leginkább útra, épületekre dőlt fák, sérült tetőszerkezetek és közművek miatt riasztották a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is.

Az újfehértói Szent István utcában például eltört egy beton villanyoszlop, több mint háromszáz fogyasztói helyet érintett áramkimaradás. Az újfehértói önkormányzati tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató kiérkezéséig.

A nyíregyházi Hadobás soron egy családi ház tetőszerkezetét bontotta meg a szél, a helyi hivatásos tűzoltók dugólétrával, kéziszerszámokkal avatkoztak be. Szintén lakóház tetőszerkezete rongálódott meg a demecseri Szent László utcában. Az ingatlan lakhatatlanná vált, az ott élők elhelyezéséről átmenetileg rokonok gondoskodnak. A nyíregyházi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók a lógó, veszélyt jelentő tetőrészeket eltávolították.

Tiszakanyáron egy fa szerkezetű, lemez fedésű garázst borított fel a szél, az esettel kapcsolatosan a kisvárdai hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

A 41-es főúton egy fasorból kidőlt fának ütközött két személygépkocsit tegnap este Pusztadobos térségében. A fát a mátészalkai hivatásos tűzoltók távolították el motoros láncfűrész segítségével. A járművekben összesen hárman utaztak, egy embert könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők.

A kárfelszámolások jelenleg is tartanak.

Ajánlott továbbra is óvatosan közlekedni a fák, fasorok, állványzatok közelében, lehetőség szerint ne parkoljanak fák alá és figyeljék a meteorológiai szolgálat előrejelzéseit, riasztásait!

Hirdetés
Hirdetés