Hirdetés

Házasság hete: maradjunk együtt!

| 2022. 02. 12. | 13:09:00
Áldás, élményvacsora, randevú is lesz.
Házasság hete: maradjunk együtt!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A házasság hete idén február 13-tól 20-ig tart, amibe programjaikkal több egyházközség is bekapcsolódik. Legtöbb helyen a lelkipásztorok szentmise keretében áldják meg a házaspárokat.

Ízelítő a programokból

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök ebből az alkalomból szentmisét mutat be február 19-én 18:00-tól, Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban, amelyen megáldja az egyházmegyében kerek évfordulójukat (1, 5, 10, 15, 20, stb.) ünneplő házaspárokat. A jelentkező házaspárok lelkipásztoraik kíséretében érkeznek a szentmisére. A szentmise után szeretetvendégségre várják a jelenlévőket.

  • A nyíregyházi programokhoz kapcsolódóan a Nyíregyháza-Sóstón található Házaspárok útján a nyíregyházi házaspárok fognak imádkozni és kérni Isten segítségét, áldását életükre:
  • A Nyíregyháza-Jósavárosi Szent Imre plébánia szintén programokkal készül erre a hétre, program ITT
  • A debreceni Szent Anna-székesegyházban házaspárok tesznek tanúságot az egyházközség hívei előtt életükről, házastársukról, családjukról. A plébánián meghirdetett heti bibliaóra is a házasságról szól majd, de a filmklubra választott film közös megtekintése is ezt a témát boncolgatja. (További információk a programokról ITT a plakáton található.
  • A debreceni székhelyű Szent II. János Pál Intézet (Füredi u. 6.) pedig élményvacsorára várja a házastársakat. 

– A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is.