Hirdetés

Hiba csúszott az oltásról szóló kormányzati kisfilm szövegébe

| 2021. 01. 23. | 12:11:00
Ebben a formában pont az ellenkezőjét sugallja annak, ami célja lenne.
Hiba csúszott az oltásról szóló kormányzati kisfilm szövegébe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kormány internetes tájékoztató videosorozatot indít az oltással kapcsolatban – tájékoztatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-t.  A videókban, amelyek a kormány hivatalos közösségi oldalain jelennek majd meg, elismert orvosok beszélnek az oltással kapcsolatos legfontosabb kérdésekről – írták. Az első, január 23-án közzétett kisfilmben Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora arról ad tájékoztatást, hogy a jelenlegi helyzetben miért az oltás a legjobb megoldás. Azaz inkább csak erről akart beszélni, a mondatok szerencsétlen egymásutánisága azonban egész más eredményt hozott. 

A teljes szöveg

A koronavírus elleni védettséget alapvetően két módon tudjuk megszerezni. Az egyik, hogy ha átesünk rajta, a másik hogy ha valamilyen vakcináció keretében a szervezetünk megfelelő immunválaszt tud generálni, egy esetleges fertőzés esetén biztosítva a védelmet. Sajnos az a baj, hogy az átestettség, azaz az átfertőzöttség nagyon komoly árat jelent. Nagyon sok honfitársunk súlyosan megbetegszik, adott esetben meghal. Jól látjuk ezeket az adatokat. Ezt hatékonyan és biztonságosan csak oltással, vakcinációval tudjuk elérni.

Azaz a rektor – nyilván akarata ellenére – arról beszél, hogy a a súlyos megbetegedések és a halál oltással érhető el. Tanács: mindenki értse jól!

Hirdetés