Hirdetés
Hirdetés

Húsvét: ezrek énekelték a magyar és a székely himnuszt Csíkszereda főterén

szekelyhon.ro | 2024. 03. 31. | 13:20:58
A Kárpát-medence legnagyobb ételszentelését ezúttal is megtartották.
Húsvét: ezrek énekelték a magyar és a székely himnuszt Csíkszereda főterén
Rengetegen érkeztek a csíkszeredai ételszentelésre (Fotó: szekelyhon.ro)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Méltóságteljesen, fegyelmezetten énekelték több ezren a magyar és a székely himnuszt március 31-én, húsvétvasárnap a csíkszeredai Szabadság téren, a Kárpát-medence legnagyobb ételszentelésén – írja a szekelyhon.ro.

Bár a nyári időszámításra való átállás miatt gyakorlatilag egy órával korábban kezdődött, a részvétel egyáltalán nem csappant meg az előző évekhez képest a már hagyományosnak számító csíkszeredai ételszentelésen. A hívek már reggel nyolc óra előtt elfoglalták a helyüket a Szabadság téren, és ahogy az lenni szokott: ünneplőben vagy épp ünnepi viseletekben, sorokba rendeződve, fegyelmezetten vettek részt az ünnepi szertartáson, amelyet Tamás József, nyugalmazott segédpüspök celebrált – tudósít az eseményről a portál.  

Az ünnepi bevezetőt és énekeket követően a csíkszeredai papság szentelte meg a kosarakban hozott ételeket, végigjárva a hívek sorai között, mindenki kosarához eljutva. Az ünnepi szertartás a magyar és a székely himnuszok eléneklésével zárult, majd a hívek hazatértek otthonaikba.

Hirdetés
Hirdetés