Hirdetés

Időjárás: mindent ígérnek, északra havat is

Időkép | 2023. 11. 19. | 14:19:45
Melegfront, eső, havas eső, havazás, élénk szél, mínusz 5 fok, 16 fok.
Időjárás: mindent ígérnek, északra havat is
Lehangoló november (Fotó: Pikist)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Időkép előrejelzése szerint mozgalmas hét elébe nézünk november vége felé közeledve.

Vasárnap egy melegfront felhőzete érkezik fölénk, emiatt többfelé előfordulhat eső, zápor, de északon, északkeleten, valamint kezdetben a Dunántúli-középhegységben havas eső, kisebb havazás is kialakulhat. Délutánra nyugat felől felszakadozik a felhőzet. A délire, délnyugatira forduló szél veszít erejéből, de helyenként még élénk lehet. Napközben 3-11 fok várható, a Dunántúlon lesz a melegebb.
Hétfőn sok felhő lesz felettünk, csak kevés helyen számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Kezdetben többfelé, délután inkább keleten, északkeleten fordulhat elő eső, zápor. Elsősorban az északi tájakon lehet erős a nyugatias szél. Enyhébb lesz a reggel, délután pedig 7-16 fokot mutathatnak a hőmérők.
Kedden északon lehet szakadozottabb a felhőzet, máshol erősen felhős, borult időre számíthatunk, a déli-délnyugati tájakon eső, zápor is kialakulhat. A Dunántúl északi felén élénk lehet az északnyugati szél. 8 és 13 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.
Szerdán és csütörtökön naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Jelentős csapadék egyik nap sem várható. Szerdán sokfelé élénk, erős, helyenként viharos lesz az északias szél, majd csütörtökön a nyugati-délnyugati szél lehet többfelé élénk, néhol erős. Szerdán 1-7, csütörtökön 0-6 fokra van kilátás napközben. Csütörtök reggelre többfelé csökkenhet -5 fok alá a levegő hőmérséklete.

Változékony hétvége

Pénteken jobbára közepesen, illetve erősen felhős lehet az ég, elszórtan eleredhet az eső, zápor. Többfelé megerősödik a délnyugati, majd az északnyugati szél. A hajnali mínusz 5, plusz 3 fokról 4-11 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.
Szombaton általában közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás, elszórt csapadékkal. Helyenként megerősödhet a nyugati, majd a déli szél. A minimum-hőmérséklet mínusz 5 és plusz 5, a maximum 4-11 fok között valószínű.
Vasárnap közepesen, illetve erősen felhős ég lesz a jellemző, elszórtan csapadékra is számítani lehet. A déli, majd a nyugatira forduló szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. Hajnalban mínusz 4 és plusz 5 fok közötti hőmérséklet várható, kora délután 4-11 fok valószínű.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés