Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ingyenes játék Petőfiről a mobilodra

| 2023. 04. 05. | 14:29:00
A klasszikus videójátékokat idézi kinézetével és a játékmenettel is.
Ingyenes játék Petőfiről a mobilodra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2023. január 1-jén ünnepeltük hazánk egyik legnagyobb költőjének és Bács-Kiskun vármegye legjelentősebb irodalmi alakjának, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. A bicentenárium kapcsán Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata kifejezetten nagy hangsúlyt fektet arra, hogy Petőfi életművét és üzenetét a fiatalabb generációk számára is eljuttathassa. Ennek mentén készülhetett el egy „endless runner” típusú mobiljáték, amelynek segítségével bárki Petőfi bőrébe bújva gyűjthet pontokat.

Az okostelefonokra és tabletre  optimalizált PixelArt-játék során a Petőfi-karakternek egy végtelenített pályán kell minél messzebbre eljutnia, miközben kokárdákat gyűjt és akadályokat kerül ki. A fejlesztési munka közel fél évig tartott.

– Egy valóban szórakoztató játékot szerettünk volna létrehozni, amit minden korosztály élvezhet. Ez egy olyan játék, amivel akkor is lehet játszani, ha csak néhány perced van kikapcsolódni. Nincs klasszikus értelemben vett vége – a saját és mások korábbi pontjainak megdöntése, új rekord felállítása mindig cél lehet – árulta el Ripcse Péter, Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának rendszergazdája. Azt is hozzátette, a Talpon a magyar! a klasszikus videójátékok idejét idézi meg, mind kinézetével, mind pedig a játékmenettel.

Hirdetés
Hirdetés