Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ipari park: 30 milliárdos fejlesztés indul Nyíregyházán

szabolcsihir.hu | 2024. 02. 20. | 14:18:56
Kiválasztották a kivitelezőket.
Ipari park: 30 milliárdos fejlesztés indul Nyíregyházán
Több mint 30 milliárd forintos munka kezdődik (Fotó: Illusztráció/nyiregyhaza.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Folytatódhat a Nyíregyházi Ipari Park fejlesztése, miután eredményesen zárult egy, az önkormányzat által kiírt, két részből álló pályázat, amelynek összértéke meghaladja a 30 milliárd forintot – derül ki a Közbeszerzési Értesítő február 20-i, keddi számából.

A tereprendezést a nyíregyházi NYÍR-WETLAND Szolgáltató Kft. végezheti. A cég csaknem 9 milliárd forintért a többi között humuszréteget távolít el, bővíti az ipari park árhullámcsökkentő tározóját, mintegy 106 ezer négyzetméteren fakivágást, 292 ezer négyzetméteren pedig füvesítést végez. 
A Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. 22,2 milliárd forintért út- és közműépítési munkák kivitelezését vállalta. A beruházás során a cég három körforgalmi csomópontot tartalmazó, kétszer egysávos utat épít az M3-as autópálya északi oldalánál. Az útszakasz víztelenítésére csapadékvíz-elvezető csatornát épít ki, tovább gyalogos- és kerékpárutat létesít.

A kivitelezés része a Debreceni úti nyomóvezeték és az ipari park területén létesítendő közművek kiépítése, amely biztosítja az ivóvízellátást és a szennyvízelvezetést is. A nyertes ajánlattevő feladata az elektromos hálózatok, a közvilágítás, továbbá a hírközlési és térfigyelő rendszerek kiépítése is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés