Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jön a legmagasabb fokú hőségriasztás!

| 2022. 08. 16. | 16:46:00
Figyeljünk magunkra és egymásra is!
Jön a legmagasabb fokú hőségriasztás!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását figyelembe véve augusztus 17. (szerda) 0 órától augusztus 19. (péntek) 24 óráig harmadfokú, legmagasabb szintű hőségriasztást adott ki az ország egész területére – számolt be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a közleményében.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívja az emberek figyelmét, hogy a hőség megviseli a szervezetet, fáradékonyabbak lehetünk, ezért javasolt sokat pihenni, kerülni a megerőltető fizikai munkát és mérsékelni a legmelegebb órákban a hosszan végzett sportolást, futást, kerékpározást.

Emellett az autóval közlekedőket is fokozott óvatosságra intik, de felhívják azok figyelmét is, akik a szabadságukat vízparton töltik, hogy a déli órákban kerüljék a napozást.

A közleményben azt írják, továbbra is tűzgyújtási tilalom van az egész országban, tilos erdőkben és azok kétszáz méteres körzetében tüzet gyújtani. A meleg és a rendkívüli szárazság miatt nagyon sok tűz keletkezik a szabadban, idén már 14 ezer ilyen volt. A kertben bográcsozni, grillezni, szalonnát sütni nem tilos, de amíg ennyire meleg és száraz az idő, inkább senki ne gyújtson tüzet a szabadban.

Hirdetés
Hirdetés