Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két esetben is emberre támadtak a kutyák

| 2018. 01. 02. | 15:07:00
Két esetben is sérülést okoztak az állatok
Két esetben is emberre támadtak a kutyák
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A megyei főügyészség egy Hencidán történt kutyatámadás ügyében emelt vádat nagytestű kutyák gazdái ellen. Az állatok két alkalommal is emberre támadtak. 

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekményt beismerő vádlottak ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban mindkét vádlott vonatkozásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

Nem zárták el a kutyákat

A vádlottak egy hencidai családi házban laktak, a ház hátsó udvarán több nagytestű kutyát tartottak. Az első és a hátsó udvart egy rosszul működő tolózáras kiskapu választotta el egymástól. 2015. október 1-jén kora délután a hátsó udvarról az egyik kutya a nyitott kapun keresztül kiszaladt az utcára és feldöntötte a kerékpározó 72 éves sértettet. Röviddel ezután még két kutya kiszaladt az utcára és azok is a sértettre támadtak, azonban az idős asszony a kerékpárjával távol tudta tartani magától az ebeket. Az állatok támadása miatt a sértett a jobb combcsont tomportáji törését szenvedte el. Ez a sérülés fél év alatt gyógyult.

2017. augusztus 4-én a vádlottak látogatókat fogadtak az otthonukban. Az egyik vendég körtét szedett az első udvaron, közben a vádlottak két kutyája kiszabadult a hátsó udvar rosszul záródó kiskapuján és rátámadt a körtefa alatt álló sértettre. Az egyik kutya a nő jobb lapockáját, a másik a jobb felső combját harapta meg. Az asszony kiabálására az egyik vádlott odaszaladt és a hátsó udvarra terelte a kutyákat.

A sértett a kutyák támadása miatt a hátsó lapockatájékon és a jobb combon harapás, karcolást és karmolásokat szenvedett el. Ezek a sérülések 8 napon túl, ténylegesen 6 hét alatt gyógyultak.

 A vádlottak az ügyészsség szerint nem teremtettek olyan körülményeket, amelyek kizárták volna, hogy a kutyák az utcára, illetve az első udvarra juthassanak. A sértettek sérülései és a vádlottak gondatlan magatartása között közvetlen ok-okozati összefüggés áll fenn.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés