Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két gyerek csontjai törtek – vádemelés a nyírlugosi sofőr ellen

| 2022. 12. 21. | 09:33:00
A 18 éves fiú Nyíradonyból Nyíracsád felé tartott.
Két gyerek csontjai törtek – vádemelés a nyírlugosi sofőr ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a nyírlugosi férfi ellen, aki jogosítvány és kellő gyakorlat nélkül vezette a személyautót, amelyben a barátai ültek, majd egy villanyoszlopnak ütközött.

A vád szerint a 18 éves vádlottnak a bűncselekmény elkövetése időpontjában jogosítványa és vezetői gyakorlata nem volt. 2021. november 6-án a délutáni órákban a férfi egy alkalmi ismerősével Nyírlugosról Nyíradonyba ment személygépkocsival. A járművet a vádlott ismerőse vezette, majd a főtéren önszántából átadta a személyautó kulcsát a vádlottnak. Az elkövető az autóval Nyíradony belterületén több utcán is közlekedett, a járműbe felvette a barátait és a fiatalkorú barátnőjét és ezt követően együtt kocsikáztak. A barátnője a vezető ülés mögött, a hátsó ülésen ült és nem használta a biztonsági övét.

Ezt követően a vádlott Nyíradonyból elindult Nyíracsád irányába, azonban 19.40 körül már sötét volt, működött a közvilágítás. Az elkövető a lakott területen kb. 60-70 km/h sebességgel közlekedett, majd egy útkereszteződéshez érkezve figyelmen kívül hagyta a megállási és elsőbbségadási kötelezettséget előíró jelzőtáblát, megállás nélkül, korábbi haladási sebességével behajtott a kereszteződésbe. Gyakorlatlanságából és a túl nagy sebességből eredően elvesztette uralmát a jármű felett, sodródni kezdett, majd nagy sebességgel nekiütközött a keresztező út túloldalán lévő villanyoszlopnak.

Az ütközés következtében a gépkocsi két kiskorú utasának 8 napon túl gyógyuló csonttöréses sérülései keletkeztek, míg a felnőttkorú utas 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett. A balesetben a vádlott is súlyosan megsérült és az autóban is jelentős anyagi kár keletkezett.

A vádlott KRESZ szabályszegő magatartásának eredményeként jött létre a baleset és keletkeztek a sértettek sérülései.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés