Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két nemzetközi teniszversenyt is rendeznek Nyíregyházán

MTI | 2024. 06. 03. | 13:28:50
Egyenként 15 ezer dollár összdíjazású.
Két nemzetközi teniszversenyt is rendeznek Nyíregyházán
Több mint 500 játékos érkezik (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két, egyenként 15 ezer dollár összdíjazású teniszversenyt rendeznek több mint ötszáz játékos részvételével június 10. és 24. között Nyíregyházán – jelentették be a sportág és a város vezetői, valamint a rendezők az eseményt beharangozó június 3-i sajtótájékoztatón. Poroszka Norbert, a rendezvényt lebonyolító Marso Tenisz Centrum Egyesület elnöke, versenyigazgató elmondta, az ITF Men's World Tennis Tour nyíregyházi állomásán erős mezőny jön össze, az európaiak mellett Brazíliából, Uruguayból és Japánból érkeznek teniszezők, Magyarországot pedig tizenöt játékos képviseli.

A főtáblára harminckét játékos fér fel, a selejtezőben pedig 64-es táblát alakítanak ki. A nevezők között a legmagasabban rangsorolt ukrán játékos a 451. az ATP világranglistáján. A győztesek a pénzdíjon felül 15-15 ATP-ponttal gazdagodnak.

Sávolt Attila, a Magyar Tenisz Szövetség szakmai igazgatója elmondta, Nyíregyháza meghatározó szerepet töltött és tölt be a hazai tenisz életében, rendeztek már itt korábban vidék-, magyar-, és korosztályos bajnokságokat az elmúlt években. A tavalyi nemzetközi verseny az időjárási viszontagságok ellenére jól sikerült, nagyon színvonalas esemény volt, a nemzetközi teniszszövetség visszajelzései pedig nagyon pozitívak voltak – mondta a szakmai igazgató. Sávolt Attila megjegyezte, a 2023-as évhez képest idén már két versenyt rendez Nyíregyháza, remélhetőleg hasonló színvonallal, mint az elmúlt héten Gyulán, az első hazai, ilyen összdíjazású versenyen.

"A magyar játékosoknak is jó, hogy két hetet tudnak egyhuzamban versenyezni, pályalétszámban nagyon jó a Marso Teniszklub, az egyik legtöbb pályával rendelkezik Magyarországon" – tette hozzá a szakmai igazgató.

Idén sokkal több nemzetközi és felnőtt versenyt szeretnénk rendezni Magyarországon, a tavalyi háromhoz képest 2024-ben nyolc, egyenként 15 ezer dollár összdíjazású ilyen sporteseményt bonyolít le a szövetség – mondta Bardóczky Kornél, a szövetség fejlesztési igazgatója. Hozzátette: Nyíregyháza akár egy challenger-tornát is meg tudna tartani a következő években, ehhez azonban forrás szükséges. A szövetség korábban egy országos infrastruktúra-fejlesztési programot indított volna el 57 helyszínen több mint húszmilliárd forint értékben, azonban ezt a koronavírus-járvány és a háború keresztülhúzta, de reményeink szerint a jövőben ebből talán meg lehet valami - értékelt a fejlesztési igazgató.

Kovács Ferenc, a nyírségi nagyváros Fidesz-KDNP-s polgármestere felidézte, a teniszcentrum fejlesztése hét évvel ezelőtt kezdődött, a második alkalommal megtartott nemzetközi versennyel pedig bebizonyították, hogy a beruházások mellett a sportszakmai háttér is erős a városban.

A városi stadionban sorra kerülő mérkőzésekre ingyenes lesz a belépés, de az érdeklődők az ITF és a Marso TC közösségi oldalán online is figyelemmel kísérhetik a meccseket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés