Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kevesli az ügyész az ököritófülpösi gyilkosra kirótt 10 évet

| 2023. 03. 10. | 10:03:00
Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.
Kevesli az ügyész az ököritófülpösi gyilkosra kirótt 10 évet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozta annak a férfinak, akit a Nyíregyházi Törvényszék emberölés bűntette miatt 10 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt azzal, hogy szabadságvesztés büntetéséből feltételes szabadságra nem bocsátható.

A vád szerint a vádlott feleségével és kiskorú gyermekükkel élt együtt egy szabolcsi településen. Házastársi kapcsolatuk megromlott, gyakoriak voltak köztük a veszekedések, melynek kiváltó oka a vádlott indokolatlan, beteges féltékenysége volt. 2022. január 1-jén hajnali 1 óra körüli időben ismét szóváltásba keveredtek, a vádlott az ágyban fekvő felesége nyakát megragadta, majd olyan erővel szorította meg, hogy az asszony a helyszínen elhunyt. Ezután a konyhából magához vett egy kést, amivel öngyilkosságot kísérelt meg, majd reggel 7 óra után telefonon értesítette a segélyhívót, hogy megölte a feleségét.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az ítélet ellen védőjével a kiszabott szabadságvesztés büntetés enyhítése céljából jelentett be fellebbezést. Az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést fenntartotta. Álláspontja szerint a vádlott irracionális és alaptalan féltékenysége vezetett a felesége sérelmére elkövetett bűncselekmény megvalósításához. Nincs olyan féltékeny indulat, amely bárkit feljogosítana a másik ember bántalmazására, élete kioltására. A súlyosítást indokolja a hozzátartozók sérelmére elkövetett élet elleni cselekmények regionális és országos szintű elszaporodottsága is, ezért a fellebbviteli főügyészség a vádlott büntetésének súlyosítását indítványozta.

Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Hirdetés
Hirdetés