Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kézilabda-vb: a finneket vagy a litvánokat kell legyőzni kijutásért

mti | 2024. 01. 27. | 16:48:08
A selejtezőket májusban játsszák.
Kézilabda-vb: a finneket vagy a litvánokat kell legyőzni kijutásért
A 2024-es Eb-n megszerzett 5. hely után nagy volt az öröm (Fotó: mksz.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A finn-litván előselejtezős párharc továbbjutójával találkozik magyar férfi kézilabda-válogatott a jövő évi világbajnokság selejtezőjében - számolt be a honlapján a magyar szövetség.

A szombati, kölni sorsolást az első kalapból várták a friss Eb-ötödik magyarok, akik idegenben kezdik a párharcot.

"Úgy érzem, megoldható a továbbjutás, illetve a kijutás a világbajnokságra. Nem is lehet más a célunk, noha természetesen mindig tiszteljük az ellenfeleinket" - idézte a weboldal José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitányt, aki kiemelte: 2025 legfontosabb versenye a férfi válogatottnak a világbajnokság. - "Így természetes, hogy szeretnénk kijutni a vb-re. A selejtezőre az olimpiai kvalifikációs torna után másfél hónappal, a klubidény hajrájában kerül sor, amely minden csapat számára extra szakmai kihívást jelent, de természetesen azért fogunk dolgozni, hogy sikerrel vegyük a selejtezőt."

Március 17-én válik ismertté, hogy az előselejtezőből mely csapatok jutnak tovább. A selejtező első mérkőzéseire május 8-án és 9-én, a visszavágókra 11-én és 12-én kerül sor.

A vb házigazdái Horvátország, Dánia és Norvégia lesznek, rajtuk kívül az Európa-bajnoki elődöntős Svédország, Franciaország és Németország csapata automatikusan tagja a mezőnynek. A további 11 európai hely a selejtezőben talál gazdára. A jövőre január 14. és február 2. között sorra kerülő világbajnokságnak Zágráb, Split, Varasd, Porec, Dubrovnik, Koppenhága, Herning, Trondheim, Stavanger, Drammen és Oslo ad otthont.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés