Hirdetés
Hirdetés

Kidőlt fák is munkát adtak a szabolcsi tűzoltóknak

katasztrofavedelem.hu | 2024. 05. 31. | 13:45:04
A vihar a vármegye egy részén okozott kárt.
Kidőlt fák is munkát adtak a szabolcsi tűzoltóknak
Több helyen is be kellett avatkozniuk a tűzoltóknak (Fotó: Illusztráció/katasztrófavédelem )
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Erőteljes széllökések, heves esőzés érte el május 31-án, csütörtökön kora este Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye egy részét. Úttestre, légvezetékre, kerítésre, tetőre dőlt fák miatt is riasztották a térségbeli tűzoltókat, akik Kisvárda, Nagycserkesz, Nyíregyháza településeken avatkoztak be kézi erővel, motoros láncfűrészekkel, dugólétrákkal, létraszer segítségével - közölte összefoglalójában a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Két nyíregyházi háznál a nagy mennyiségben összegyűlt csapadékvíz okozott gondot. A Barázda utcában egy ingatlan pincéjében, a Hosszúháti út egyik családi házának udvarán is magasan állt a víz. A helyszínekről a város hivatásos tűzoltói szivattyúval távolították el a vizet.

Két személygépkocsi ütközött össze Hodászon, a Dózsa György utcában május 30-án, csütörtökön. A két járműben összesen öten utaztak, személyi sérülés nem történt. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat.

Megcsúszott az úttesten, majd a tetejére borult egy személygépkocsi a 4911-es út 30-as kilométerszelvényénél. A Máriapócs térségében történt balesethez a nyírbátori hivatásos tűzoltók vonultak. Az egység áramtalanította a járművet, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntette a közúti akadályt. Az autóban csak a sofőr utazott, aki kiszállt a személygépkocsiból. A mentők könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy vásárosnaményi családi ház kazánházában. A helyi önkormányzati tűzoltók és a gázszolgáltató szakemberének mérései alacsony értékben mutatták ki a szén-monoxidot. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A tűzoltók átadták a helyszínt a gázszolgáltató szakemberének, aki a bejövő csőnél, a minimális szivárgást megszüntette.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés