Hirdetés
Hirdetés

A nagybácsi gondatlansága miatt fulladt a Tiszába a kislány

birosag.hu | 2024. 09. 19. | 11:10:25
Benknél történt tragédia 2023 nyarán – most született ítélet.
A nagybácsi gondatlansága miatt fulladt a Tiszába a kislány
Nem tudott úszni, elvitte a sodrás (Fotó: AI/Freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bűnösséget beismerő vallomást tett az előkészítő ülésen, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így az ügyészi indítvánnyal egyező, egy év tíz hónap – végrehajtásában öt év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte szeptember 19-én a Nyíregyházi Törvényszék azt a vádlottat, akinek gondatlan magatartása miatt egyik unokahúga a Tiszába fulladt, míg a másik csak a szerencsés véletlennek köszönhetően maradt életben.

2023 nyarán V.E. vádlott a féltestvére két lányát nyaraltatta. Június 23-án a vádlott és élettársa a kiskorú sértettek kérésére – édesanyjuk beleegyezésével – lementek a Tisza-partra, ahol V.E. megengedte az úszni nem tudó sértetteknek, hogy a folyó azon szakaszán vízbe menjenek, ahol nem volt kijelölt fürdőhely. Az erős sodrás mindkét gyermeket elragadta a vádlott közeléből, azonban egy motorcsónakkal a segítségükre siető tanúnak sikerült az egyik kislányt kimenteni a vízből, nővére azonban elmerült, testét csak két nap múlva találták meg. Halálát fulladás okozta

A bíróság a vádlottat gondatlanságból elkövetett emberölés vétségében, és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek. Az ítélet jogerőre emelkedett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés