Hirdetés
Hirdetés

Kisvárda vízhálózata 2,6 milliárd forintból újul meg

Szabolcsihír | 2024. 09. 04. | 12:36:27
Eredménnyel zárult a közbeszerzés.
Kisvárda vízhálózata 2,6 milliárd forintból újul meg
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kisvárda vízellátó rendszerének fejlesztése kapcsán új vízbázison új kutak és új vízműtelep
létesítésére írt ki közbeszerzést a helyi önkormányzat. A beruházás megvalósításához szükséges tervezés és kivitelezés a nyertes ajánlattevő feladata. A Közbeszerzési Értesítő szeptember 4-i számának adatai alapján a Kisvárda területén létesülő vízellátó rendszer kútjaiban jelentős depresszió alakult ki. Az új vízbázis helyszíne Kékcse felől a Fő utcán át és a földúton közelíthető meg, Rétközberencs felől pedig a Mező utcán. A kijelölt terület tengelyében húzódik a Rétközi-tó levezető csatornája.

A vízmű a nyersvizet 8 mélyfúrású kút változó szivattyúzásával kapja. Kitermelt vízmennyiség előreláthatólag 8000 köbméter naponta. A technológiai berendezés akkor működik jól és gazdaságosan, ha az összes víztermelés 2800 liter per perc. Ezt a vizet a hálózatba való juttatás előtt vas-, mangán-, ammónia-, arzén-, sav- és gáztalanítani kell. A szűrőkről a víz egy 500 és egy és egy 1500 köbméteres alacsonytározóba kerül. Innen a hálózati szivattyúk segítségével a vizet a hálózat közvetítésével a fogyasztókig juttatják. 

Szükség van kútszivattyúkra és hálózati szivattyúkra is.

A közbeszerzés nyertese a legkedvezőbb árat kínáló a budapesti székhelyű Nyírépszer Hungária Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A cég 2,6 milliárd forintot kap a munkák elvégzéséért.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés